zaterdag 7 mei 2016

Vredesboodschap van Ahmed El Mesri op 4 mei













 

























4 mei herdenkingsbijeenkomst bij het Ceramplein was bijzonder mooi met veel indrukwekkende Vredesboodschappen door diverse bewoners vanuit de vele verschillende gemeenschappen in de buurt en ook Ronald Plasterk, Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties was bij de herdenking aanwezig.
Dames en Heren, lieve mensen, Vrijheid geef je door is het thema van deze 4 mei herdenking.

Leven in vrijheid betekent dat je jezelf kan en mag zijn in deze wereld.

Op 6 juni 1944 landden de Geallieerden op de kust van Normandië. Ook op dit moment, 72 jaar later, wordt nog steeds oorlog gevoerd. Inmiddels heeft de computer zijn intrede gedaan in de oorlogsvoering en kunnen de zogenoemde strategische doelwitten met één druk op de knop worden uitgeschakeld. Je hoeft de ander niet meer in de ogen te kijken.

Kijk om je heen. Wat zie je als je om je heen kijkt? Allemaal verschillen die ons uniek maken. In deze tijd waarin mensen elkaar steeds vaker wantrouwen zijn we diversiteit gaan zien als een bedreiging. Diversiteit is daarentegen een verrijking. In de natuur is het zo dat een park met meer biodiversiteit beter bestand is tegen allerhande ziektes en plagen.

Laten we op dit moment stilstaan bij het kleurenpalet waaruit de mensheid is opgebouwd, net zoals wij stilstaan bij de pracht van de verschillende bloemen die nu de straten kleuren.

Samen en toch verschillend.

Ik vraag u allen om samen met mij een wens uit te spreken: 
Ik bewandel het pad van de vrede.

Dank u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten