vrijdag 25 oktober 2013

‘Resultaten actie doneren offervlees’

 
 

Persbericht  ‘Resultaten actie doneren offervlees’  in het kader van samen redzaamheid en de bestrijding van armoede en isolement.


Tijdens het Offerfeest van 15 tot met 18 oktober jl.  verzamelde Assadaaka Community in samenwerking met Slagerij Het Lange Mes op de Javastraat vlees voor arme mensen in Amsterdam Oost.  Men kon bij de slagerij vlees afgeven om te doneren, of op onze locatie op het Makassarplein, het centrum Ruma Khami.


Vooral in het kader van de huidige economische crisis en de toenemende armoede onder een belangrijk deel van onze stadsbevolking was deze actie bedoeld om met name aan hen die in isolement en armoede verkeren een goede maaltijd te bezorgen en ze een hart onder de riem te steken.

Vanuit de moslimtraditie wordt elk jaar niet alleen slachtvee geofferd maar wordt een deel van het vlees van het dier geofferd aan de armen. Dit benadrukt de verbondenheid met elkaar als gemeenschap en maakt eenieder bewust van de verantwoordelijkheid voor elkaar.   

Succes
De actie is een groot succes gebleken. Mensen begonnen ingevroren vlees te doneren vanaf de 15e oktober en zijn hiermee doorgegaan zelfs tot en met de 23e. Ook niet-moslims hebben halal-vlees gedoneerd, dat zij eerst kochten bij de islamitische slagerij en daarna naar Ruma Khami brachten.

Zo’n twintig mensen hebben vlees bij ons vandaan meegekregen en in Ruma Khami is meerdere keren samen gekookt en gegeten. 

En daarbij waren heel veel blije gezichten, want onder de ongeveer zestig bezoekers waren meerdere mensen die zelf lange tijd geen vlees hadden kunnen kopen vanwege hun financiële situatie.

Met deze actie is maar weer eens bewezen dat solidariteit niet alleen gaat over grote zaken, maar dat ‘t wat ons betreft vooral gaat om dat iedereen erbij hoort in deze samenleving. Die boodschap is ook niet nieuw: wij

streven er al vanaf onze oprichting naar om die boodschap steeds opnieuw waar te maken met onze doelstelling. Wij gaan door.  

Met onze dank aan alle donateurs, die deze actie tot een succes hebben gemaakt en die veel mensen een goede maaltijd hebben bezorgd! 

Voor meer informatie: Tel: (020) 7525131 (06-47440672) E. info@assadaaka.nl - w. www.assadaaka.nl. 

Adres: Buurtcentrum de Ruma Khami, Makassarplein 1, 1095 RP Amsterdam.  

Kantoor: Assadaaka Community, Plantage Middenlaan 14-1, 1018 DD Amsterdam.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten