zondag 27 maart 2016

SOLIDARITEIT MET BRUSSEL IN HET VRIENDSCHAPSHUIS op 25 maar 2016.





Assadaaka Community organiseerde naar aanleiding van de aanslagen in Brussel een solidariteitsbijeenkomst met een solidaire maaltijd op vrijdag 25 maart 2016 in het Vriendschapshuis. Tijden het dialoog bleek dat iedereen tegen aanslagen en voor Vrijheid en Solidariteit met slachtoffers in Brussel, Istanbul, Ankara en alle andere plaatsten waar terroristen proberen verdeel en heers te zaaien. Een bijzondere ontmoeting met verschillende mensen en ook veel vluchtelingen waren aanwezig. Er was veel solidariteit met elkaar, met de slachtoffers en nabestaanden in België en andere landen.
Hieronder volgt een toespraak Ahmed El Mesri, oprichter Assadaaka Community.

Goedenavond dames en heren/beste vrienden,

Laten we deze avond beginnen met één minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. (één minuut stilte vindt plaats).
Mijn naam is Ahmed El Mesri en ik heet u namens Assadaaka Community van harte welkom op deze avond. Wij zijn dankbaar dat jullie met jullie aanwezigheid en deelname aan deze avond steun willen betuigen. Wij zijn hier bij elkaar naar aanleiding van de recente en laffe gebeurtenis op 22 maart jl., de aanslagen in Brussel die heel wat onrust veroorzaakt hebben.
Vanwege de negatieve sfeer die hierdoor onder moslims en niet-moslims heerst, bleek er dit keer veel behoefte te zijn aan een calamiteitenspreekuur. Voor degenen die behoefte hebben om te praten is er tot en met 31 maart op elke werkdag een spreekuur van 9.00 tot 17.00 op de Plantage Middenlaan 14.

Dames en heren: het thema van vanavond is: Minder angst meer hoop. Ik refereer aan het Nederlandse spreekwoord: Hoop doet leven. Hoe ziet het hoopvolle leven er dan uit en waar begint het hoopvolle leven? Er is veel werk aan de winkel. Wat zijn onze mogelijkheden? Hoe kan een kleine organisatie als Assadaaka invloed hebben op de regelmakers in Den Haag…, Europa….. de wereld? Dat kan alleen maar als wij met z’n allen, oude en nieuwe Amsterdammers, Europeanen, Amerikanen, Afrikanen enzovoort de schouders eronder zetten: …..en ons niet laten leiden door angst maar door liefde en hoop en mogelijkheden.
Dit is een tijd waarin ons bewustzijn vertroebeld raakt door radicaal gedachtegoed en wij moeten bang zijn voor de ander. We sluiten onze gordijnen en wij doen onze deuren op slot. Hoe bizar is het dat je dan op klaarlichte dag buiten op straat kunt worden getroffen door explosieven. En waar is dan de hoop gebleven in dit verhaal?  Hiernaast zijn het ook de stemmen van het Internet en de schotelantennes die ons dagelijks vertellen dat we bang moeten zijn voor de ander. En de ander is dan de Nederlander …, de Marokkaan…, de Antilliaan…, de Duitser… enzovoort.? Dames en heren er is een virus verspreid via het Internet en de schotelantennes met de naam … terreur. Vanuit de Assadaaka Community vragen wij iedereen zich kalm en verenigd te houden en elkaar juist in deze moeilijke tijd te steunen en te begeleiden indien nodig.
Assadaaka verafschuwt elke vorm van geweld en veroordeelt het toebrengen van schade aan de democratie in ons land en de schending van mensenrechten, zoals bijvoorbeeld vrijheid van meningsuiting. Het doel van Assadaaka is inburgering, integratie en participatie van allochtonen in de Nederlandse samenleving, een goede interactie tussen allochtonen en autochtonen en samenleven in harmonie. De aanslag op Brussel heeft niet alleen paniek gecreëerd bij burgers maar geeft ook een negatiever beeld weer van Moslims als gevolg. 
Als inwoners van dit land voelen we ons in onze ziel geraakt en zijn verdrietig. Deze aanslag en andere aanslagen mogen niet gezien worden als representatief voor de Islam en of een andere religie. Religie wordt soms gebruikt als voorwendsel om iemand te vermoorden en aanslagen te plegen, maar de Islam verwerpt geweld en is intolerant voor dit soort handelingen. De profeet Mohammed heeft gezegd dat de volkeren van het heilige boek geëerd moeten worden. Volgens de Koran moet iedereen zijn mening kunnen uiten en moeten wij respect hebben voor elkaars religie.
De aanslag op Brussel moet berecht en streng gestraft worden. Elke vorm van geweld moet bestreden worden en moorden in naam van de Islam is onacceptabel. We zijn ook bang voor de gevolgen die dit voor ons - Moslims en andere allochtonen - zal hebben.
Wij rouwen om deze gebeurtenis en zijn met zijn allen, Moslims en niet Moslims, solidair met elkaar. Hopelijk kunnen we vanavond verder praten over deze gebeurtenis. Wij zijn erg aangedaan door deze gebeurtenis. Vanuit hier willen wij meehelpen aan de bestrijding van zinloos geweld in ons land, door middel van discussies en daardoor bewustwording. Hier gaan wij ons in de toekomst op richten. Wij gaan mogelijkheden scheppen om Liefde, respect voor elkaar en vrede een kans te geven. 
Assadaaka wil iets betekenen voor de Nederlanders, zowel de oude als de nieuwe. Assadaaka betekent vriendschap en vriendschap is net als hoop en geluk gemaakt uit liefde. Assadaaka is ervan overtuigd dat als je mensen en procedures benadert vanuit vriendschap, liefde en respect, terrorisme overwonnen kan worden.
Dames en heren, lieve mensen,
Wij hebben geleerd rozen te geven als symbool voor de liefde, Liefde onderscheidt zich van haat, moord en vernieling. De Islam en alle geloven accepteren geen geweld.
Omdat de belangrijkste dingen in het geloof god en liefde zijn. Geloof kent geen haat, maar liefde.
Dank u voor uw aandacht.

©-Contact: info@assadaaka.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten