zondag 20 maart 2016

SAMEN TEGEN RACISME & DISCRIMINATIE OP 19 MAART



Assadaaka Community heeft samen met meer dan 1500 mensen vanmiddag gedemonstreerd in de binnenstad tegen racisme en discriminatie.

Het protest werd gehouden vanwege de Internationale Dag tegen Racisme. In de hele wereld gaan mensen de straat op om hun stem te laten horen. Diverse vluchtelingengroepen en politieke partijen lopen mee, waaronder FNV en GroenLinks.
De demonstranten verzamelden zich om 13.00 uur op het Beursplein. Vanaf daar voert de stoet zich richting het Museumplein.  Hier worden ook de organisatie genoemd die meewerken.

Tijdens de demonstratie waren we om 13:00 op het Beursplein en om 14:30 op het Museumplein. Ook liepen we langs het monument dat ter nagedachtenis van Kerwin Duinmeijer werd opgericht.

Er waren bijdrages van sprekers met verschillende achtergronden en van musici. De demonstratie was weer erg goed bezocht en geslaagd.

Ondersteunende organisaties voor 19 maart 2016, Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie http://www.21maartcomite.nl/index.php/organisaties



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten