zondag 20 maart 2016

Een leerzame en bijzonder ontmoeting met de vluchtelingen bij Assadaaka Community.


Bijeenkomst Vluchtelingen Welkom bij Vriendschap Assadaaka met asielzoekers die helemaal uit de Havenstraat kwamen lopen. In het kader van 21 maart activiteiten. Met Maureen van der Pligt, Roya Moayyed, Malu Lüer en Ahmed El Mesri. Veel frustraties vanwege het lange doelloze wachten en ze willen graag Nederlands leren. Maar ook veel gezelligheid en een heerlijke maaltijd tot besluit.
Wij hebben het Nederlands Migratie Instituut (NMI) gevraagd of zij aanwezig konden zijn om vragen te beantwoorden. De laatste tijd kwamen steeds vaker vluchtelingen bij Assadaaka met allerlei vragen. Daarom wilden wij op deze dag ook vragen van de vluchtelingen beantwoorden over sociale zekerheid en andere relevante thema’s.

Het was een goede bijeenkomst met vluchtelingen bij Assadaaka, in aanloop naar de demonstratie van de volgende morgen 19 maart vanaf 13 uur Beursplein samen tegen racisme en discriminatie! 
Assadaaka Community zorgde voor lekker eten. Er was een schaap geslacht en er was feestelijk, werd traditioneel gekookt voor de vluchtelingen en de aanwezigen. Het was een geslaagde bijeenkomst met ongeveer 60 bezoekers.

Waar: Assadaaka Community, Palembangstraat 52, Amsterdam
Wanneer: 18 maart, 17.00 - 20.30 uur

Hieronder volgt de toespraak van Ahmed El Mesri

Welkom allemaal,

Mijn naam is Ahmed El Mesri en ik ben de voorzitter van Assadaaka en Stichting Onze Hoop. Dit zijn neutrale organisaties, geen overheid, maar maatschappelijke organisaties die burgers ondersteunen. Vanuit deze organisaties willen wij jullie dan ook een warm hart toedragen. Dit feest is voor jullie. Vanavond is muziek, eten en ontspanning. Wees vooral jezelf.

Wij weten dat jullie met veel vragen zitten in afwachting van de procedures. Daarom hebben wij het Nederlandse Migratie Instituut gevraagd om er deze avond bij te zijn om jullie van alle informatie te voorzien. Zij zullen jullie zo meteen ook nog toespreken.

Kom gerust bij ons als je vragen hebt. Wij hebben ook Arabisch sprekende mensen. Als je privé wenst te spreken met iemand kan dit ook. Daarnaast kun je bij ons ook Nederlandse les volgen.

Ik wil jullie als toekomstige burgers van dit land oproepen om geen tijd te verliezen met integreren. Kom snel langs en begin met de taal. Wij zijn er voor jullie en wij zullen jullie helpen waar mogelijk.

Ik dank jullie voor jullie aandacht en wens jullie een fijne avond.













  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten