woensdag 15 januari 2020

Vrijdag 14 februari filmvertoning ‘De weg naar het paradijs’ van Wahid Sanouji

Op 14 februari vertonen wij de speelfilm ‘The way to paradise’, met aansluitend een nagesprek.

De film vertelt het verhaal van Najib (Aziz Akazim, bekend van Wolf en Mocro Maffia), een jongeman uit Amsterdam met een ogenschijnlijk veelbelovende toekomst als jurist. Wanneer zijn broer wordt gearresteerd lijkt het tij te keren. Waar Najib’s moeder er alles aan doet om de schijn op te houden van een normaal gezin, zondert zijn vader zich langzaamaan af, waardoor het gezin steeds verder van elkaar verwijderd raakt. Najib probeert stabiliteit te creëren op andere vlakken in zijn leven, maar ook dit lukt niet en hij lijkt overal buiten de boot te vallen. In zijn zoektocht naar zingeving ontmoet hij Brahim (Mamoun Elyounoussi, bekend van Spangas en Mocro Maffia), die hem wijsmaakt dat er maar één weg is naar het paradijs….
The way to paradise is een aangrijpende film, die voor vele kijkers voor herkenning zal zorgen. Maar ook voor diegenen die zich niet herkennen in de verhaallijn, is deze film een aanrader.

Na afloop van de film gaan wij in gesprek met de regisseur Wahid Sanouji en met het aanwezige publiek. Sanouji won eerder met zijn korte film ‘De beslissing’ de prijs voor ‘Beste regisseur’ op een internationaal filmfestival in Marokko.

Wees allen van harte welkom!

Wat : Vertoning korte speelfilm ‘De weg naar het paradijs’ van Wahid Sanouji met aansluitend gesprek met de regisseur
Wanneer : vrijdag 14 februari
Tijd : 19.00 - 21.30 uur
Waar : Assadaaka Community, Wethouder Verweijhal 1e etage, Polderweg 300, 1093 KP Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten