zondag 17 november 2019

Digitale inclusie op vrijdag 22 november bij Assadaaka Community

Er wordt steeds meer digitaal gecommuniceerd in Nederland, dit is positief, maar voor veel mensen gaan de ontwikkelingen te snel. Ronde de 2,5 miljoen Nederlanders vinden het moeilijk om te werken met digitale apparaten, zoals een computer, smartphone of tablet.

De overheid wil voorkomen dat mensen worden buitengesloten en wil zorgen dat iedereen mee kan doen in de digitale samenleving en ook dat er met iedereen rekening wordt gehouden. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zelf kunnen communiceren met de overheid. Dat iedereen mee kan doen in de (digitale) samenleving wordt ‘digitale inclusie’ genoemd.

Op vrijdag 22 november zal o.a. het beleid van de overheid hieromtrent worden uitgelegd, daarnaast zullen we leren wat je zelf kunt doen om de digitale aansluiting te vinden. We krijgen o.a. vragen te leren internetbankieren en digiD aan te vragen en hoe in te loggen met digiD. Sommige mensen zijn huiverig en bang om fouten te maken, we willen ze vertrouwd maken met digitaal gebruik. Assadaaka Community zal binnenkort trainingen geven om digitale inclusie te bewerkstelligen.

Iedereen is van harte welkom, mensen uit de Dapper Buurt en daarbuiten!

Wat                 : Digitale inclusie
Wanneer        : vrijdag 22 november
Tijd                : 10.00 – 12.00 uur
Waar             : Assadaaka Community, Wethouder Verheijhal 1e etage, Polderweg 300, 1093     KP   Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten