donderdag 12 maart 2020

Identiteit en de zoektocht naar inclusiviteit in de samenleving i.h.k.v de week tegen racisme

Volgende week start de jaarlijkse week tegen racisme, van 16 t/m 20 maart, zaterdag 21 maart zal de landelijke demonstratie tegen racisme plaatsvinden op de dam. Deze dag 21 maart is uitgeroepen door de VN na de brute moord op 69 mensen in Sharpeville in 1960 door het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime. Over de gehele wereld gaan mensen deze dag de straat op om hun stem te verheffen tegen racisme en discriminatie. Er bestaat een relatie tussen economische en sociale achterstandstoename en de toename van racisme. In het kader van deze week zullen we op vrijdag 13 maart van 10.00 – 12.00 uur een bijeenkomst hebben over identiteit en de zoektocht naar inclusiviteit in de samenleving.
Discriminatie is in Nederland aan de orde van de dag, ook binnen de instituties die voor mensen een veilige plek zouden moeten zijn. Kinderen met een migratie-achtergrond hebben in het onderwijs vaak met discriminatie te maken; de politie is regelmatig in het nieuws vanwege discriminerend gedrag; discriminatie bij sollicitaties gaat onverminderd door; islamofobie is door jarenlang populisme een gegeven geworden; moskeeën worden aangevallen en moslims beschimpt; ook doemen antisemitische complottheorieën opnieuw op.

Het zijn daarbij vooral moslimvrouwen in traditionele kledij die aan het kortste eind trekken, doordat zij in toenemende mate met haat en geweld worden geconfronteerd.

Wat                 : Identiteit en de zoektocht naar inclusiviteit in de samenleving i.h.k.v de week tegen racisme
Wanneer         : vrijdag 13 maart
Tijd                 : 10.00 – 12.00 uur
Waar               : Assadaaka Community, Wethouder Verheijhal 1e etage, Polderweg 300, 1093 KP Amsterdam



Geen opmerkingen:

Een reactie posten