vrijdag 9 december 2016


Tegen Discriminatie, Racisme en Uitsluiting van mensen met beperking

In het kader van de Internationale dag van de Mensenrechten organiseert Assadaaka Community op zaterdag 10 December 2016 in het Vriendschapshuis een avond met een thema: Dubbel gediscrimineerd.

De Mensenrechten, uitgeroepen door de Verenigde Naties in 1960. Het verbod op discriminatie op grond van huidskleur, herkomst is een van de universele mensenrechten. Ook de rechten van de vreemdelingen, mensen met beperking en asielzoekers moeten gewaarborgd blijven.

Racisme is een groep om raciale redenen minderwaardig behandelen of daarover vernederende uitspraken doen. Er was een tijd dat men meende dat bepaalde rassen een natuurlijk recht hadden op een hogere positie en dat het “blanke” ofwel witte ras superieur was. In Zuid Afrika had men Apartheid en de nazi’s verboden zelfs het contact van het superieure witte ras met het “joodse ras”.

Maar er bestaan nauwelijks mensen van een zuiver ras. Bijna iedereen heeft bloed van allerlei herkomst door de aderen stromen.

Nederland was in de jaren zeventig een voorbeeld wat betref mensenrechten. Komt die tijd ooit nog terug?

De ontmoeting wordt begonnen met een lezing door de voorzitter van de Assadaaka Community, Dhr. A. El Mesri, deskundige in multiculturalisatie.
Iedereen is welkom! U bent van harte welkom om mee te praten!
De ontmoeting staat gepland op:
Datum: 10 December 2016
Tijd: 18:30 tot 20:30 uur
Plaats: Vriendschapshuis, Palembangstraat 52, 1094 TK, Amsterdam (dichtbij Muiderpoort Station)
We zouden het fijn vinden wanneer u even laat weten of u komt, dat kan via tel. (06-47440672)
ASSADAAKA: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam | K.v.K. 40.53.87.25 | E. info@assadaaka.nl | W. www.assadaaka.nl .

Komt allen!!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten