woensdag 16 oktober 2019

Hoe sluit zorg en ondersteuning het beste aan bij ouderen?

Zowel autochtone als migranten ouderen geven de voorkeur aan zorg door familie. Tegelijkertijd geven veel mantelzorgers aan dat zij problemen hebben met het combineren van hun eigen activiteiten met de zorg voor oudere familieleden. Ongeveer de helft van de mantelzorgers heeft problemen met de eigen psychische of lichamelijke gezondheid of ervaart financiële barrières bij het geven van mantelzorg. Soms beschikken de mantelzorgers niet over de juiste vaardigheden om de oudere op de juiste wijze te verzorgen en kan dit leiden tot negatieve gevolgen. 
Zondag 20 oktober 2019

Depressie komt vaak voor bij ouderen wegens isolement. Het bespreken van depressie (of andere psychische klachten) met de oudere zelf, of met de familie is vaak moeilijk vanwege het taboe.

Migrantenouderen weten de weg goed naar de huisarts te vinden, maar de hulpvraag goed boven tafel krijgen is vaak lastig door taalproblemen of onduidelijke presentatie van klachten.

Daarnaast is er een gebrek aan gespecialiseerd multiculturele ggz aanbieders.
Kom langs en deel uw ervaring met de zorg en ondersteuning als mantelzorger, oudere of jongere. U bent van harte welkom op zondag 20 Oktober om onder het genot van een gezamenlijk ontbijt hierover van gedachten te wisselen. Mensen uit de Dapperbuurt zijn van harte welkom en mensen uit de rest van de stad uiteraard ook.

Wat: Hoe sluit zorg en ondersteuning het beste aan bij ouderen?
Wanneer: Zondag 20 oktober 2019
Waar: Assadaaka Community, Wethouder Verheijhal 1e etage, Polderweg 300, 1093 KP, Amsterdam
Tijd: van 17:00u tot 19:30u

Voor meer informatie neemt u gerust contact op met info@assadaaka.nl, of belt u met Dhr. El Mesri: 0647440672. www.assadaaka.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten