zondag 3 april 2016

Overdreven berichtgeving is mede schuldig aan het verpesten van de levenssfeer in ons land

Arjan Gelder - Voorzitter en woordvoerder van Wil Nu.
Je hoeft gedurende de dag op een willekeurig moment maar de TV aan te zetten en je kunt er bijna zeker van zijn, dat het gaat over vluchtelingen. Of het nu gaat om het Journaal of Nieuwsuur: “Het gaat grotendeel over de vluchtelingen problematiek” Ander nieuws wat over onze eigen sorres gaat wordt steeds meer naar de achtergrond gebracht. Het ene moment gaat het over problemen in asielzoekers centra, het andere b.v. over de duizenden asielzoekers die in kommer en kwel leven in Turkije. Op zich heel erg, maar moeten wij de bevolking met deze beelden de gehele dag confronteren?

Met het steeds meer tonen van beelden probeert men naar mijn mening de media in opdracht van de overheid alles zoveel mogelijk te dramatiseren, dat onze eigen problemen veroorzaakt door de overheid niet meer belangrijk worden gezien. Dit wordt met het onderstaande artikel duidelijk dat er nogal gemanipuleerd wordt binnen de media en wordt voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt, dat ons land bij reguliere nieuwsvoorziening niet altijd de waarheid spreekt en dat zij niet onafhankelijk is. Binnen een democratie moet je op de media kunnen vertrouwen.

Oud-medewerker NOS Journaal doet boekje open over mediacensuur: “We krijgen eenzijdige of verdraaide informatie”

Nu dit niet zo is, kunnen wij dan stellen dat wij niet te maken hebben met een echte democratie, maar meer een partij dictatuur?

Hogere machten hebben het voor het zeggen en dat kan niet de bedoeling zijn.

Wil Nu zal zich waar mogelijk hier tegen verzetten.

Met het vluchtelingen probleem in het achterhoofd is duidelijk, dat er door de media een bepaald spel wordt gespeeld. In een eerdere column sprak ik over het teniet gaan van het evenwicht binnen onze samenleving.Wanneer je net zo veel aandacht zou schenken in de media aan de ruim 31000 dak- en thuislozen als de vluchtelingen, dan zouden onze politici echt in de problemen komen. Dit wordt zo veel mogelijk verdoezeld. Het is van de zotte dat wij als Nederland ons moeten schamen, wanneer vluchtelingen geen goede ondersteuning krijgen en onze eigen mensen mogen verkommeren.
Dit is wat er gebeurt!! En juist daardoor wordt onze samenleving steeds meer verrot. Door deze opstelling komt er steeds meer haat zaaien veroorzaakt door onze overheid.

Men is ook steeds meer niet in staat de problemen op te lossen. En wanneer bepaalde mensen het wel kunnen worden ze haast het werk onmogelijk gemaakt. Een goed voorbeeld is Assadaaka in Amsterdam met wie wij een warme band onderhouden. Zij halen o.a. vrouwen van allochtone huize uit hun isolement, doen op een perfect wijze aan reïntegratie w.o. taalcursussen. Daarnaast bemand met vrijwilligers het De-Radicaliserings meldpunt. De afgelopen maanden hebben zij in contact met de autoriteiten het nodige weten te voorkomen. Zeker voor hun voorzitter Ahmed El Mesri mag je veel respect hebben.Het is dan ook ongelofelijk dat hun mooie werk door de Gemeente Amsterdam kapot wordt gemaakt. Van een redelijke behuizing tot ongeveer 1,5 jaar geleden is nu ook het laatste kamertje aan de Plantage Middenlaan afgenomen. Nu mag men voorlopig bivakkeren op een werkplek in een klein kamertje in een kerk aan de Lombokstraat 2 te Amsterdam. Een schande!! Wanneer u een oplossing weet, meldt ons dit.

Op brandbrieven aan de burgemeester wordt niet gereageerd. Wanneer men dit initiatief laat doodbloeden en er gebeurt wat in deze stad mag de burgemeester dit zich laten aan rekenen. Wij hebben dan ook een brief op poten gestuurd aan het College plus de Raad, waar wij ons sterk uitspreken. Na een hamerstuk, waarbij de Raad weg keek wordt deze nu afgehandeld. Vanmiddag is er in scherpe bewoordingen gecommuniceerd met de verantwoordelijke ambtenaar. Wij zullen niet rusten eer Assadaaka haar goede werk kan voortzetten. Niet voor niets organiseren wij ons Open huis volgende week Zaterdag in Het Vriendschapshuis aan de Palembangstraat 52 te Amsterdam Oost, de locatie waar Assadaaka de nodige evenementen heeft verzorgd. Daar zullen wij duidelijk maken dat het anders kan en moet.

Onze beweging kent echte oplossingen en hoopt volgend jaar met de Tweede Kamer Verkiezingen mee te gaan doen.

Wanneer u vindt dat het anders moet, dan mag u deze bijeenkomst niet missen.

Wij hopen op een grote opkomst.

Welke richting wij opgaan kunt u al zien via: Wilnu programma

Arjan Gelder (Tel. 06 403 32 423).
Voorzitter Wil Nu.
www.wilnu.nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten