zondag 28 september 2014

Doneer voor het Offerfeest!

 
حملة تبرعات لجمع اللحم للفقراء لولاية أمستردام
Campagne om donaties het Offervlees te verzamelen voor de armen in Amsterdam
Vriendschap Community pakt tijdens het Offerfeest Armoedebeleid en Eenzaamheid weer aan!

In Amsterdam leeft ongeveer 6,5 % van de huishoudens onder de lage armoedegrens.
Mensen zonder baan, gehandicapten zonder betaald werk, met name eenouder gezinnen, maar ook mensen die het minimumloon verdienen of zelfs onder het minimumloon zitten, leiden vaak een hard bestaan. Vriendschap Community wil graag iets betekenen voor deze medemensen.


De Vriendschap Community komt op voor de belangen van mensen die in armoede leven en probeert ook de krachten van mensen te bundelen. Ieder mens is uniek en heeft een unieke kracht. 

Belangrijk vind de Vriendschap Community ook het principe van solidariteit; niet alleen opkomen voor jezelf, hoe belangrijk dat ook is, maar ook openstaan voor het helpen van je naasten.

De Vriendschap Community heeft concrete plannen om iets te kunnen betekenen voor mensen die in armoede leven en vaak ook eenzaam zijn, want armoede en eenzaamheid gaan vaak hand in hand. 

De Vriendschap Community denkt aan:

a) Het houden van een speciaal spreekuur voor mensen die in armoede leven en ook vaak eenzaam zijn; we willen proberen mensen uit hun isolement te halen

b) Het organiseren van goederen- en voedseldonaties door winkeliers in de Indische buurt-Oost

c) Het op huisbezoek gaan bij mensen die dit willen 

d) Het helpen van het maken van schoolkeuzes en het aanbieden van huiswerkbegeleiding

e) Ook kunnen mensen op de vrijdagen vanaf 18.00 uur terecht in Vriendschapshuis, Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam om gezamenlijk te eten. Eten bindt en verbroedert. Van zaterdag 4 t/m maandag 6 oktober 2014 wordt het Offerfeest gevierd. Samenredzaamheid, armoede- en isolementbestrijding staan dan centraal. Van zaterdag 4 t/m maandag 6 oktober aanstaande zamelt Assadaaka Community in samenwerking met Slagerij Het Lange Mes op de Javastraat vlees voor arme mensen in Amsterdam in. Het vlees wordt uitgedeeld onder arme gezinnen. Een deel wordt gebruikt voor een gezamenlijke maaltijd in het Vriendschapshuis. 

Inzameladressen:

1-Slagerij Het Lange Mes (van 8.00 tot 17.00 uur)

Javastraat 100, 1094 HM Amsterdam.

2-Vriendschapshuis - van 18:00 tot 21.00 uur

Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam. 

Wat zou het een mooie gedachte zijn als mensen die dat kunnen missen geld en/of vlees doneren aan mensen die in armoede leven. En dat zijn heel veel mensen en het zijn er steeds meer geworden door de huidige economische crisis en het einde is nog niet in zicht. Als we dat met z’n allen doen dan kunnen we veel mensen helpen en dan kan iedereen feest vieren. We horen het woord “solidariteit’’ erg weinig in deze maatschappij waarin iedereen voor zichzelf moet opkomen. Maar soms is dat heel moeilijk en is het noodzakelijk en goed dat mensen je steunen, helpen en solidair met je zijn. 

Doneren dus! Doen! IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 t.n.v. Assadaaka - Offerfeest 

Voor meer informatie tijdens kantooruren: Assadaaka Community, Plantage Middenlaan 14-1, 1018 DD Amsterdam - Ahmed El Mesri 020-7525131 of 06-47440672.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten