maandag 21 januari 2013

Verslag veiligheid Makassasplein 17 jan 13 Assadaaka Community

Op donderdag 17 januari jl. organiseerde de Assadaaka Community een informatieavond over de veiligheid in Oost en de veiligheid op het Makassarplein in het bijzonder.

Ongeveer 60 mensen, waaronder veel buurtbewoners, hebben deelgenomen aan de twee workshops over sociale cohesie en veiligheid in de  buurt.
Deze avond was een evaluatie van twee jaar Assadaaka in de Ruma Khami. Twee jaar waarin de Assadaaka Community heeft bijgedragen om het plein veiliger  te maken en  om van de Ruma Khami een  levendig centrum te maken voor alle buurtbewoners.

Hieronder volgt de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter van de Assadaaka Community.

Themabijeenkomst: ”Veiligheid op het Makassarplein”
Makassarplein is van ons allemaal en hoe kunnen we het meer veilig houden!

Goedenavond  dames en heren,

Assadaaka Community organiseert vanavond een bijeenkomst over de veiligheid op het Makassarplein.  In januari 2012 deden geruchten de ronde dat het Makassarplein één van de onveiligste pleinen in de buurt, zelfs in Amsterdam was.
Assadaaka zit nu al twee jaar in buurtcentrum Ruma Khami en in die tijd is het plein alleen maar veiliger geworden. Assadaaka Community heeft aan dit centrum een centrale rol gegeven, een laagdrempelige plek waar buurtbewoners zich prettig voelen, waar de deur altijd openstaat en waar iedereen welkom is voor een gesprek, om bij elkaar te komen, met elkaar van gedachten te wisselen

Ik ben Ahmed El Mesri, oprichter en voorzitter van Assadaaka Community.
Wij hebben laten zien dat de oplossingen veel gemakkelijker en goedkoper zijn dan vanuit de politiek wordt gesuggereerd: mensen moeten betrokken worden bij hun buurt. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor volwassenen, maar net zo goed voor jongeren. Wij hebben van Ruma Khami een centrum van het Makassarplein gemaakt, waarmee wij de onveiligheid – of zelfs veelal vermeende onveiligheid – aangepakt hebben.

Vaak is het niet eens de onveiligheid zelf, maar een gevoel van onveiligheid en wat kunnen wij aan dat  gevoel doen? Wij moeten niet de beschuldigende vinger te wijzen naar jongeren noch naar ouders, maar moeten met elkaar in dialoog te gaan. Zo kunnen wij komen tot een oplossing en tot een buurt die daadwerkelijk veiliger is en fijner om te wonen. Saamhorigheid en sociale cohesie: soms kan je denken dat het lege begrippen geworden zijn, niet meer dan woorden, maar Assadaaka Assadaaka Community heeft ze altijd hoog in het vaandel staan. Zeker in deze tijd van economische crisis. En, wat belangrijker is, wij brengen ze ook in de praktijk, zoals wij de afgelopen jaren in de Ruma Khami aangetoond hebben. De buurtbewoners moeten worden geïnformeerd  over de rol die zij kunnen spelen in het veiliger en leefbaarder maken van de wijk. Wij zetten gezamenlijk de schouders er onder, vanuit de instelling dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een veiliger buurt  en fijnere buurt om te wonen, te werken en te leven.

Assadaaka heeft  er altijd naar gestreefd om het Makassarplein veilig en leefbaar te houden  voor haar bezoekers en omwonenden. Wij denken dat wij daar goed in geslaagd zijn.

Toespraak Ahmed El Mesri op 17 januari 2013-Themabijeenkomst Veiligheid op het Makassarplein
Voor meer informatie contact met Assadaaka Community:
Tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
tel: 020-7525131 of  06-47440672. E. info@assadaaka.nl – W. www.assadaaka.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten