zondag 27 januari 2013

Assadaaka Community herdenkt Auschwitz 2013

 
OPROEP  Zondag 27 januari 2013

Assadaaka Community herdenkt Auschwitz

Assadaaka Community in Amsterdam-Nederland roept iedereen gelovigen en niet gelovigen in de naam van vrede, respect en solidariteit op om zondag 27 januari a.s. aanwezig te zijn bij de Auschwitz-herdenking in Amsterdam.
De Assadaaka
Community sluit zich ook hiermee aan bij de oproep die Burgemeester Van der Laan vier jaar geleden deed om bij deze herdenking aanwezig te zijn als een stap in het proces om meer begrip te krijgen voor elkaars gevoelens.
Herdenking van Auschwitz plaatst ons voor een dilemma. Hoe beschrijf je het onbeschrijfelijke, hoe maak je het onvoorstelbare voorstelbaar? Woorden slijten, frasen worden hol. Deze vraag staat niet op zichzelf, maar is een voorwaarde voor een nog belangrijker vraag.
Om een gedeelde toekomst dichterbij te brengen moeten we juist ook naar elkaars verleden kijken. We moeten weet hebben van elkaars geschiedenis, van de hoogte- en dieptepunten. Maar juist ook van het ervaren leed van gisteren dat mede vorm geeft aan de identiteit van vandaag. Alleen dan kan er – ondanks grote verschillen in opvatting over politiek en samenleving - iets ontstaan als wederzijds begrip en onderlinge toenadering.
Dit mag nooit meer gebeuren en we mogen dit absoluut niet laten terug komen.
De Auschwitz-herdenking vindt plaats op zondag 27 januari a.s. bij het Auschwitz-monument in het Wertheimpark te Amsterdam.
Voor meer informatie:
http://eropuit.blog.nl/politiek/2013/01/26/auschwitz-herdenking-in-amsterdam 
 

Voor meer informatie:  tel.nr. 020-7525131 (06-47440672) of via email: infoassadaaka@gmail.com   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten