woensdag 30 januari 2013

Een interactieve themabijeenkomst over Wonen in twee landen?

Assadaaka Community organiseert een interactieve themabijeenkomst over Wonen in twee landen?

Gesprek over verschillende woonvormen voor Marokkaanse ouderen met socioloog Benaissa Hallich (Erasmus Universiteit, Risbo) Op vrijdag 1 februari 2013

Inleiding Ahmed El Mesri
U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst

Datum: vrijdag 1 februari 2013
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Locatie:
Centrum Ruma Khami
Makassarplein 1, 1095 RP Amsterdam

Meer informatie over het onderzoek naar transnationaal wonen bij Benaissa Hallich, telefoonnummer: 06 3450 4287

We zouden het fijn vinden wanneer u even laat weten of u komt, dat kan via telefoonnummer 020-7525131 (06-47440672).
Of via email: infoassadaaka@gmail.com   

Routebeschrijving: Ruma Khami, Makassarplein 1, Javaplein: bussen: 22,65, 359, tram: 14, Insulindeweg: trams: 7, 14, bussen: 37,245,359, Zeeburgerdijk: bussen: 22, 65, 359

Toespraak tijdens nieuwjaarsreceptie vrijwilligersorganisatie "Stichting Onze Hoop" te Amsterdam. op 24 januari j.l.

 
 
  

Geachte aanwezigen,

Ik wil mij eerst graag aan u voorstellen. Mijn naam is Arjan Gelder en oprichter van de nieuwe politieke beweging WIL NU.
Ik stel het zeer op prijs hier te mogen spreken. Uw voorzitter die ik zeer hoog heb zitten heeft mij hier toe uitgenodigd. Ahmed is een voorbeeld voor velen. Onder zijn bezielende leiding zullen er dit jaar de nodige discussie avonden worden gehouden veelal rond aspecten die te maken hebben met onze gezondheidszorg. Ik hoop dat Ahmed El Mesri in deze de waardering mag krijgen waar hij recht op heeft.

In feite mede in het kader van zijn denkbeelden is de nieuwe politieke beweging WIL NU ontstaan.
Al jaren maak ik mij zorgen hoe de overheid omgaat met groepen als ouderen, gehandicapten en chronisch zieken.
Infeite worden deze vaak gezien als sluitpost van de begroting en is er dikwijls sprake van onwaarheden en misleiding.
Mijn kruistocht is begonnen eind 2007 toen de toenmalige staatssecretaris en momenteel minister van onderwijs Jet Bussemaker in november duidelijk maakte dat de eigen bijdragen AWBZ voor een grote groep sterk om hoog zou gaan per 1 januari 2008.
In 2003 hadden de zorgkantoren aangegeven dat rond die tijd het zou gaan om mensen die tussentijds zouden gaan van kort naar langdurige zorg. Mensen die al in die tijd langdurig ergens woonden hoefden niet bang te zijn. Mijn ouders zaten al in 1997 volledig in een verzorgingshuis. Maar moesten wel plotseling zonder enige aankondiging ruim 300 euro per maand meer gaan betalen.
Uiteindelijk bleek het te gaan om een groep van ruim 50.000 mensen. Er waren mensen bij die bijna 2.000 euro per maand meer moesten betalen. De overheid had zich eenvoudig verkeken op het aantal wat medio 2008 nog in leven was.
Uit mijn koker heeft Agnes Kant toen een spoed debat aangevraagd. Resultaat was toen alleen uitstel tot mei 2008. De staatssecretaris loog toen door te stellen, dat ze niet eerder kon communiceren, omdat de belasting gegevens over 2006 nog niet beschikbaar waren. Onzinnig omdat de groep waarom het ging hun inkomens al jaren vergelijkbaar tot het zelfde was.
De gehele kamer hield haar mond en men ging over tot de orde van de dag. Duizenden ouderen,gehandicapten en chronisch zieken moesten hun leven anders gaan indelen. Dit merkte ik tijdens een uitzending van Kassa waar ik ook heb ingesproken.

Mijn vertrouwen in de politiek kamer breed was toen echt weg. Na eerst gedacht te hebben een senioren partij op te richten is dit geëscaleerd tot breder, zeker nadat mij duidelijk werd welke spelletjes er gespeeld worden in Den Haag, maar ook in b.v. gemeenten.
Uiteindelijk is WIL NU ontstaan, wat staat voor een democratisch, rechtvaardig en transparant Nederland.
Ik maak mij echt zorgen waar wij met ons land naar toe gaat. Beslissingen worden genomen zonder na te denken wat de consequenties zijn. Mode woord is geworden: “Monitoren”. Dus kijken wat beleidsbeslissingen doen in hun uitwerking. Voorbeeld eigen bijdrage GGZ. Naar mijn beleving moet je eerst nadenken voordat je een beslissing neemt.

Bezuinigingen is het uitgangspunt van de huidige politieke partijen. De ene partij zet nog sterker in op bezuinigingen als de andere. Als boekhouders gaat men te keer.
Geen enkele partij durft te stellen, dat bezuinigingen niet nodig zijn. WIL NU wel! Wetende dat er voor miljarden euro’s boekhoud fraude plaats vindt bij gemeenten en provincies. Van deze gemeente is bekend dat het in totaal gaat om 3,4 miljard euro. Daarnaast wanneer wij spreken over aanleg van de infrastructuur blijkt er ca 25% aan corruptie kosten te bestaan. Ook wordt er kwistig geld uitgegeven wanneer het gaat om allerlei prestige projecten.
Voor WIL NU zal eerst de overheid haar eigen zaken op orde moeten brengen, eer ze de burger lastig valt met allerlei bezuinigingen. D.m.v. een parlementaire enquête zou onze partij graag willen weten, waar al ons belastinggeld blijft.

De zorgkosten rijzen de pan uit, dit komt  echter niet altijd door de toenemende zorg vraag. Veelal komt dit doordat het geld eenvoudig verkeerd wordt besteed. Ook afgelopen week bleek dit weer toen bekend werd, dat geïnvesteerd geld voor meer handen aan het bed terecht was gekomen bij o.a. managers. Pure fraude! In 2009 is er een deltaplan verschenen opgesteld door de Algemene  Vereniging  Medisch Verzekerden onderleiding van onze adviseur Dr Emar Vogelaar. Onderbouwd kan de zorg 30% goedkoper worden, maar ook beter. Dit betekent wel dat er andere keuzes gemaakt moeten worden w.o. samenwerking tussen regulaire en niet regulaire artsen. Immers regulaire artsen kunnen veel, maar niet alles. Omdat samenwerking niet plaats vindt, worden kwalen veelal erger met hogere kosten. Daarnaast meer preventie en voorlichting op scholen over voeding. Dit moet ook veel meer worden toegepast bij de opleiding medicijnen. Artsen weten hier te weinig van. 

De plannen van het kabinet geven weinig hoop. Dit komt ook omdat de overheid steeds meer afstotend wordt. Controle bij de burger wordt steeds steviger. Zo moeten mensen die een bijstand uitkering hebben  meer zaken gaan opgeven.
Zo ook wanneer men mantelzorg of vrijwilligerswerk doet. Mensen willen hun privé situatie niet bekend maken waar men vrijwilligerswerk doet. Mensen zullen bang worden, dat gemeenten controleren of er daadwerkelijk mantelzorg dan wel vrijwilligerswerk bestaat. Ik ben bang dat vele vrijwilligers  dan zullen  afhaken, terwijl er meer nodig is. Zelfredzaamheid mogelijk en onmogelijk komt dan steeds dichter bij. Veel mensen zullen achter de geraniums verdwijnen. WIL NU kent de oplossing: Basisinkomen voor iedereen met rechten en plichten w.o. het vrijwilligerswerk. Met ruim 500.000 werkelozen zullen daarmee problemen binnen de zorg worden opgelost. De kwaliteit zal toenemen.
Het onzalige idee van het College van Zorgverzekeringen om te snijden in de bekostiging binnen de Geestelijke Gezondheidszorg zal veel problemen gaan opleveren. Het meeste zal men zelf moeten gaan betalen. Zelfs wanneer kinderen misbruikt zijn. Mijn verwachting is dat het aantal zelfdodingen dan zal gaan toenemen.
WIL NU kent oplossingen voor vele maatschappelijke problemen na een studie van een aantal jaren. Daarbij zullen er echte hervormingen moeten plaatsvinden. Ons sociale stelsel is infeite failliet en zal volledig vernieuwd moeten worden.
WIL NU is in opzet een landelijke partij, maar is van plan in 2014 aan de Gemeente Raad Verkiezingen mee te gaan doen w.o. in Amsterdam. Heeft u interesse, of kent u mensen die interesse hebben om te strijden voor democratisch, rechtvaardig en transparant beleid. Geef u dan op. Dat kan persoonlijk of via onze website: www.wilnu.nu. U kunt de partij ook ondersteunen. Natuurlijk wil ik al uw vragen beantwoorden.

Ik dank u voor uw aandacht.

Stichting Onze  Hoop-voor en door migranten met een handicap of chronische ziekte.
Adres: Plantage Middenlaan 14-1, 1018 DD Amsterdam, T. 020-7525131, M. 06-47440672,

maandag 28 januari 2013

Toespraak Ahmed El Mesri, de nieuwjaarsreceptie Assadaaka Community op 25 januari 2013-Thema verbinding

 
 
Op vrijdagavond 25 januari 2013 heeft  de Assadaaka  Community zijn nieuwjaarsreceptie gehouden in de Ruma Khami  en met de genodigden het glas geheven op het nieuwe jaar.
De avond stond in het teken van  “Verbinding”.

Hieronder volgt de toespraak van de voorzitter, Ahmed El Mesri.

Beste aanwezigen,

Het nieuwe jaar is inmiddels alweer ruim drie weken oud, maar het is nog niet te laat voor een nieuwjaarsreceptie: het is zelfs een goede tijd. De versieringen van de afgelopen feestdagen zijn nu echt opgeruimd, hoewel we in de winkelstraten nog wel verlichting zien en wat bekend staat als de depressiefste week van het jaar, de tweede week van januari, hebben we ook overleefd. Dat de dagen lengen is ook te merken, dus een mooie gelegenheid voor een klein feestje. Tevens gelegenheid om stil te staan bij het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat dit jaar ons brengen gaat. En dan komen we al gauw uit bij wat ik net zei: feestje. Want helaas, zo moeten wij constateren, is er eigenlijk weinig reden voor feest.

U weet natuurlijk allemaal dat de Assadaaka Community, die ik inmiddels ruim twintig jaar geleden opgericht heb, zich al jaren inzet voor integratie, participatie, sociale cohesie, kortom: voor een betere maatschappij. In de tijd waarin ik Assadaaka – het Arabische woord voor ‘vriendschap’ – oprichtte, was er eigenlijk nog niet eens zoveel aandacht voor. Veel migranten uit niet-Europese landen gingen er nog steeds van uit dat ze uiteindelijk terug zouden keren naar het land van herkomst en ook de autoriteiten besteedden geen enkele aandacht aan integratie, kennis van het Nederlands en kennis van Nederland in het algemeen. Met Assadaaka Community wilde ik aangeven dat integratie wel degelijk nodig was, dat mensen deel moesten nemen aan de Nederlandse samenleving, omdat het leven voor veel mensen nu eenmaal anders gelopen is dan in eerste instantie de bedoeling was. Van het begin af aan heb ik niet een organisatie op willen zetten die zich alleen maar richtte op Marokkanen – Marokko is het land waar ik zelf geboren ben – maar juist op alle mensen, niet alleen migranten, waar zij ook vandaan komen, maar ook net zo goed op Nederlanders. Wij kunnen inmiddels stellen dat wij in ons bestaan al veel mensen op weg hebben kunnen helpen, niet alleen naar de juiste instanties, maar ook naar het een weg vinden in de Nederlandse maatschappij in het algemeen.

Reden tot feest, zou u denken. Ja, zeker: als wij naar de resultaten kijken die wij geboekt hebben in de afgelopen jaren, dan kunnen wij zeker feest vieren. Maar nee als wij kijken naar wat de toekomst biedt. Want ons werk is nog verre van voltooid. Integendeel, integratie, participatie en sociale cohesie zijn actueler dan ze twintig jaar geleden waren, toen ik Assadaaka Community oprichtte. Er kan wel eens de indruk ontstaan dat de wereld waarin wij leven aan het verharden is: vreemdelingenhaat, politieke partijen die intolerantie hoog in het vaandel hebben staan en ook nog brede steun genieten in de maatschappij, het stemt allemaal niet tot optimisme.

En als wij dan zien hoe er om ons heen alleen maar bezuinigd wordt op zorg,  op hulpverlening, op integratie, dan stemt ons dat in het geheel niet vrolijk. Terwijl ons werk eigenlijk tot doel heeft mensen te begeleiden naar professionele hulp, zou het wel eens zo uit kunnen gaan pakken, dat er juist meer mensen bij ons zullen komen vanuit het professionele circuit, omdat de professionele hulpverlening afgeschaft is, wegbezuinigd. Ik zie grote problemen opkomen.
Bezuinigingen in de thuiszorg, bezuinigingen in de psychische hulpverlening.
Aan het begin van het jaar is het goed om hierbij stil te staan. Zo kunnen wij een balans opmaken van de afgelopen jaren en aan het eind van dit jaar kijken waartoe het bezuinigingsbeleid dat op ons afkomt, gaat leiden, zodat wij, als wij over een jaar weer hier bijeenkomen, daadwerkelijk aan kunnen tonen waar alle maatregelen ons gebracht hebben. Zijn deze maatregelen echte bezuinigingen of is het niets meer dan het verplaatsen van problemen die uiteindelijk alleen maar tot nog meer kosten zullen leiden? Want kost het uiteindelijk niet meer geld om mensen maar aan hun lot over te laten in plaats van hen te betrekken bij de maatschappij en deel te laten nemen aan het integratieproces? We willen toch niet de kant op gaan van een maatschappij waarin mensen volledig aan hun lot overgelaten worden? Helaas, zo denken wij wel eens, lijkt het wel die kant op te gaan.

Daarom wil ik op deze nieuwjaarsreceptie graag een oproep doen aan politici en beleidsmakers, aan instellingen en andere organisaties, die betrokken zijn bij integratie, om nog eens goed te kijken hoe we het voortdurende proces van integratie, dat zowel van de kant van de migrant moet komen als van de kant van de Nederlandse maatschappij, blijvend vorm kunnen geven. Want als we het over bezuinigingen hebben, dan moeten we niet alleen naar de kale cijfertjes kijken, maar vooral naar de effecten die bezuinigingen op integratie, sociale cohesie en participatie hebben.

Met deze gedachten in ons achterhoofd brengen wij nu een toost uit op het nieuwe jaar. Dat het ondanks alle donkere wolken die zich aan de horizon aan het samenpakken zijn, toch een goed jaar moge worden.

Dank u wel.

Toespraak Ahmed El Mesri, de nieuwjaar borrel van Assadaaka Community op 25 januari 2013-Thema verbinding
Voor meer informatie:  tel.nr. 020-7525131 (06-47440672) of via email:  infoassadaaka@gmail.com - www.assadaaka.nl

 
 

zondag 27 januari 2013

Assadaaka Community herdenkt Auschwitz 2013

 
OPROEP  Zondag 27 januari 2013

Assadaaka Community herdenkt Auschwitz

Assadaaka Community in Amsterdam-Nederland roept iedereen gelovigen en niet gelovigen in de naam van vrede, respect en solidariteit op om zondag 27 januari a.s. aanwezig te zijn bij de Auschwitz-herdenking in Amsterdam.
De Assadaaka
Community sluit zich ook hiermee aan bij de oproep die Burgemeester Van der Laan vier jaar geleden deed om bij deze herdenking aanwezig te zijn als een stap in het proces om meer begrip te krijgen voor elkaars gevoelens.
Herdenking van Auschwitz plaatst ons voor een dilemma. Hoe beschrijf je het onbeschrijfelijke, hoe maak je het onvoorstelbare voorstelbaar? Woorden slijten, frasen worden hol. Deze vraag staat niet op zichzelf, maar is een voorwaarde voor een nog belangrijker vraag.
Om een gedeelde toekomst dichterbij te brengen moeten we juist ook naar elkaars verleden kijken. We moeten weet hebben van elkaars geschiedenis, van de hoogte- en dieptepunten. Maar juist ook van het ervaren leed van gisteren dat mede vorm geeft aan de identiteit van vandaag. Alleen dan kan er – ondanks grote verschillen in opvatting over politiek en samenleving - iets ontstaan als wederzijds begrip en onderlinge toenadering.
Dit mag nooit meer gebeuren en we mogen dit absoluut niet laten terug komen.
De Auschwitz-herdenking vindt plaats op zondag 27 januari a.s. bij het Auschwitz-monument in het Wertheimpark te Amsterdam.
Voor meer informatie:
http://eropuit.blog.nl/politiek/2013/01/26/auschwitz-herdenking-in-amsterdam 
 

Voor meer informatie:  tel.nr. 020-7525131 (06-47440672) of via email: infoassadaaka@gmail.com   

 

zaterdag 26 januari 2013

Toespraak van Ahmed El Mesri op 24 januari 2013-Nieuwjaars receptie van stichting Onze Hoop met Thema: Crisis en veranderingen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stichting Onze Hoop -voor en door migranten met een handicap of chronische ziekte, ouderen en hun families.

Op donderdag 24 januari jl. organiseerde stichting Onze Hoop Nieuwjaars receptie met Thema: Crisis en veranderingen.
Plantage Middenlaan 14-1.

Rond 16.00 uur hadden de geïnteresseerden zich verzameld in de grote zaal van de Cliëntenbelang, waar tafels klaarstonden met drankjes en versnaperingen.

De voorzitter van de stichting, de heer A. El Mesri heette de aanwezigen welkom en vertelde wat het doel was van de middag. Hij nam hierop het woord en gaf de presentatie over stichting Onze Hoop en haar werk. 

Bij de opening van het nieuwe jaar
24 januari 2013, Onze Hoop 

Welkom allemaal,  

Bij het begin van dit nieuwe jaar 2013 kijken wij terug en vooruit. 

Onze Hoop heeft een moeilijk jaar achter de rug. De toeloop van cliënten was groot. Dat  heeft te maken met alle veranderingen om ons heen. Veroorzaakt door de economische crisis en de bezuinigingen vanuit de overheid.

De doelgroep van Onze Hoop is groot en heeft onze hulp hard nodig. Voor mensen met een beperking wordt het nog moeilijker om goed mee te doen in de samenleving door deze bezuinigingen.

Maar het positieve nieuws is dat de doelgroep de weg naar ons beter weet te vinden dan naar de reguliere instanties. Wij zijn laagdrempelig en wij zijn efficiënter met doorverwijzing. 

Migranten met een beperking hebben het zwaar. Zij weten vaak de weg niet naar de officiële instanties, spreken de taal onvoldoende, hebben niet de juiste informatie of papieren als ze op een spreekuur moeten verschijnen, en ze begrijpen vaak niet wat er van ze verwacht wordt, door het woud aan regels, papieren en vragen die ze moeten beantwoorden. 

Het gaat dus niet alleen om een echte, fysieke drempel die genomen moet worden op straat en aan of in een gebouw, het gaat veel meer om het opzien tegen de enorme hoeveelheid hindernissen die op je af komen als je eenmaal binnen bent bij zo’n instantie  – de papierwinkel en het woud aan regels, de informatie die je moet aanleveren en de formulieren die je moet invullen.  

Voor migranten, en zeker voor migranten met een beperking, is het veel eenvoudiger om dan binnen te komen bij een vrijwilligersorganisatie, want daar is de drempel lager. Bovendien ontmoeten ze daar lotgenoten: zij die deze weg al eerder zijn gegaan en precies weten waar je dan tegen aan kunt lopen.

Hierdoor ondervinden mensen die voor ’t eerst binnenkomen erkenning en herkenning van hun eigen situatie en problematiek. En ze krijgen als dat nodig is de steun om noodzakelijke stappen te ondernemen of praktische hulp bij het invullen van formulieren bijvoorbeeld.  

Onze Hoop is mede opgericht juist voor dit doel: om mensen te helpen zichzelf te helpen. Om mensen die anders steeds verder in een isolement dreigen te geraken de helpende hand te bieden, hen te leren  om voor zichzelf op te komen en actief te participeren in de samenleving. 

Wat ons, als Stichting Onze Hoop, voor ogen staat, en waar wij al jaren aan werken, is om méé te bewegen met de veranderingen in onze samenleving, om mensen uit hun isolement – ook mentaal en geestelijk – te halen, hen te begeleiden naar zelfredzaamheid.

Als mensen hun lot in eigen handen kunnen nemen en uit hun isolement en uit armoede komen, kosten ze de maatschappij ook minder geld: bv.  aan arts-bezoek, aan dure therapieën, aan bezoeken aan ziekenhuizen en specialisten. Maar bovenal geef je mensen hiermee hun zelfrespect terug.

Wij willen mensen erbij betrekken en hen mee laten doen. Met elkaar, met lotgenoten, met buurt- en stadgenoten. Wij willen mensen aan blijven spreken op meedoen naar vermogen, in plaats van te blijven zitten wachten tot het beter wordt. 

Dan kijken wij nu even vooruit. Wat willen we in 2013?

Ik noem een aantal punten die zeker aan de orde zijn voor dit nieuwe jaar: 

-       nog meer actieve inzet door de doelgroep/(ex)-cliënten van Onze Hoop;

-       wegens groot succes: doorgaan met het organiseren van conferenties, bij voorkeur follow-up conferenties;

-       starten met het uitvoeren van de aanbevelingen van o.a. de conferenties. Te beginnen met het samenstellen van een initiatiefgroep die zich daarmee gaat bezighouden. (O.a. expertisescan van migrantenorganisaties);

-       Bundelen van de ervaringsdeskundigheid, die bij Onze Hoop aanwezig is. Oprichten van een afdeling ‘kenniscentrum’.   

Afsluitend willen wij hierbij onze vele vrijwilligers bedanken die zich ook afgelopen jaar weer voor ons hebben ingezet. Daar horen ook de organisaties bij waar wij mee samenwerken en die ons hebben ondersteund. Zo werken wij nauw samen met Cliëntenbelang  die ons voortdurend ondersteunt.

Het leek wel alsof wij niet zonder elkaar kunnen. Onze dank gaat dan ook uit naar de Gemeente en het stadsdeel oost die dit belangrijke werk voor ons allen financieel mogelijk maken.

Onze Hoop probeert onder migranten bekendheid te geven aan Cliëntenbelang, zodat zij gebruik gaan maken van de diensten die Cliëntenbelang biedt. 

(Ook probeert Onze Hoop diversiteit binnen de instellingen te waarborgen.) 
Nogmaals, onze hartelijke dank voor de inzet en de nodige ondersteuning aan allen die met en voor ons werken aan een betere samenleving voor iedereen. 
 
Dank u wel.
 
Toespraak van Ahmed El Mesri op 24 januari 2013 
Voor meer informatie Stichting Onze Hoop  en haar werkzaamheden kunt u contact opnemen met de voorzitter, Ahmed El Mesri op het adres:  
Plantage Middenlaan 14-1,
1018 DD Amsterdam,
T. 020-7525131, M. 06-47440672, 

donderdag 24 januari 2013

“Oproep voor solidariteit” - Maandag 25 februari, Herdenking van Februaristaking

 
Assadaaka Community en stichting Onze Hoop, doen mee aan Herdenking van Februaristaking van 2013.

Wanneer: Maandag 25 februari, Herdenking van Februaristaking
Tijd: Begint om 16.45 uur het defilé om 17.00 uur
Waar: Jonas Daniël Meijerplein, Amsterdam

Op deze dag herdenken wij weer dat tienduizenden Amsterdammers op 25 februari 1941 het werk neerlegden uit protest tegen de jacht op Joodse landgenoten door de Duitse bezetters en hun Nederlandse handlangers. Nog diezelfde dag en de dag erna werd in de Zaanstreek, Hilversum, Weesp, Haarlem, Velsen en Utrecht eveneens gestaakt.

De Februaristaking 1941 staat symbool voor solidariteit, saamhorigheid, tolerantie en gelijkwaardigheid en voor strijd tegen rassenwaan. Het is in die geest dat wij jaarlijks de stakers van toen herdenken en een ieder oproepen tot deelname aan de herdenking op 25 februari 2013.

Kom naar de herdenking en laat zien dat u niet onverschillig staat ten opzichte van uw medeburgers en de waarden van een democratische samenleving.

De herdenking begint om kwart voor vijf met een korte toespraak en het voorlezen van gedichten. Het defilé langs De Dokwerker start om 17.00 uur, wanneer de klokken van de Zuiderkerk luiden. Een lid van het college van Burgemeester en Wethouders legt een krans namens het gemeentebestuur. Het defilé langs De Dokwerker begint om 17.00 uur.

Tel.  020-7525131 (06-47440672) of via email: infoassadaaka@gmail.com  

maandag 21 januari 2013

Verslag veiligheid Makassasplein 17 jan 13 Assadaaka Community

Op donderdag 17 januari jl. organiseerde de Assadaaka Community een informatieavond over de veiligheid in Oost en de veiligheid op het Makassarplein in het bijzonder.

Ongeveer 60 mensen, waaronder veel buurtbewoners, hebben deelgenomen aan de twee workshops over sociale cohesie en veiligheid in de  buurt.
Deze avond was een evaluatie van twee jaar Assadaaka in de Ruma Khami. Twee jaar waarin de Assadaaka Community heeft bijgedragen om het plein veiliger  te maken en  om van de Ruma Khami een  levendig centrum te maken voor alle buurtbewoners.

Hieronder volgt de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter van de Assadaaka Community.

Themabijeenkomst: ”Veiligheid op het Makassarplein”
Makassarplein is van ons allemaal en hoe kunnen we het meer veilig houden!

Goedenavond  dames en heren,

Assadaaka Community organiseert vanavond een bijeenkomst over de veiligheid op het Makassarplein.  In januari 2012 deden geruchten de ronde dat het Makassarplein één van de onveiligste pleinen in de buurt, zelfs in Amsterdam was.
Assadaaka zit nu al twee jaar in buurtcentrum Ruma Khami en in die tijd is het plein alleen maar veiliger geworden. Assadaaka Community heeft aan dit centrum een centrale rol gegeven, een laagdrempelige plek waar buurtbewoners zich prettig voelen, waar de deur altijd openstaat en waar iedereen welkom is voor een gesprek, om bij elkaar te komen, met elkaar van gedachten te wisselen

Ik ben Ahmed El Mesri, oprichter en voorzitter van Assadaaka Community.
Wij hebben laten zien dat de oplossingen veel gemakkelijker en goedkoper zijn dan vanuit de politiek wordt gesuggereerd: mensen moeten betrokken worden bij hun buurt. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor volwassenen, maar net zo goed voor jongeren. Wij hebben van Ruma Khami een centrum van het Makassarplein gemaakt, waarmee wij de onveiligheid – of zelfs veelal vermeende onveiligheid – aangepakt hebben.

Vaak is het niet eens de onveiligheid zelf, maar een gevoel van onveiligheid en wat kunnen wij aan dat  gevoel doen? Wij moeten niet de beschuldigende vinger te wijzen naar jongeren noch naar ouders, maar moeten met elkaar in dialoog te gaan. Zo kunnen wij komen tot een oplossing en tot een buurt die daadwerkelijk veiliger is en fijner om te wonen. Saamhorigheid en sociale cohesie: soms kan je denken dat het lege begrippen geworden zijn, niet meer dan woorden, maar Assadaaka Assadaaka Community heeft ze altijd hoog in het vaandel staan. Zeker in deze tijd van economische crisis. En, wat belangrijker is, wij brengen ze ook in de praktijk, zoals wij de afgelopen jaren in de Ruma Khami aangetoond hebben. De buurtbewoners moeten worden geïnformeerd  over de rol die zij kunnen spelen in het veiliger en leefbaarder maken van de wijk. Wij zetten gezamenlijk de schouders er onder, vanuit de instelling dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een veiliger buurt  en fijnere buurt om te wonen, te werken en te leven.

Assadaaka heeft  er altijd naar gestreefd om het Makassarplein veilig en leefbaar te houden  voor haar bezoekers en omwonenden. Wij denken dat wij daar goed in geslaagd zijn.

Toespraak Ahmed El Mesri op 17 januari 2013-Themabijeenkomst Veiligheid op het Makassarplein
Voor meer informatie contact met Assadaaka Community:
Tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
tel: 020-7525131 of  06-47440672. E. info@assadaaka.nl – W. www.assadaaka.nl 

woensdag 16 januari 2013

Assadaaka Community - VEILIGHEID OP HET MAKASSARPLEIN 17 januari 2013

Assadaaka Community organiseert  i.v.m.  de succesvolle bijeenkomsten VEILIGHEID OP HET MAKASSARPLEIN in 2011 en 2012 in samenwerking met Stichting Onze Hoop en NOMA een vervolg bijeenkomst voor buurtbewoners in het kader van saamhorigheid en sociale cohesie.

Makassarplein is van ons allemaal en hoe kunnen we het meer veilig houden!

Donderdag 17 januari 2013

Programma:
  • Inleiding dhr. A. El Mesri,  deskundige in multiculturalisatie
  • Verschillende sprekers
  • Slotdebat met alle betrokkenen
U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst
Datum:  17 januari 2013
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Locatie:
Centrum Ruma Khami
Makassarplein 1, 1095 RP Amsterdam

We zouden het fijn vinden wanneer u even laat weten of u komt, dat kan via tel.nr.  020-7525131 (06-47440672). Of via email:  infoassadaaka@gmail.com   

Routebeschrijving: Ruma Khami, Makassarplein 1, Javaplein: bussen: 22,65, 359, tram: 14, Insulindeweg: trams: 7, 14, bussen: 37,245,359, Zeeburgerdijk: bussen: 22, 65, 359