zondag 25 november 2012

Toespraak Ahmed El Mesri bij de conferentie van Onze Hoop ‘Spreekuur en drempelvrees’, 22 november 2012



Dames en heren, van harte welkom op deze middag, georganiseerd door Stichting Onze Hoop. Mijn naam is Ahmed El Mesri, ik ben voorzitter van Onze Hoop.  

Als we het hebben over ‘spreekuur’, dan hebben we het vandaag over verschillende instanties waar iedere burger vroeger of later mee te maken kan krijgen, en met name migranten, en ook nog eens migranten met een beperking.

Denk aan een woningbouwvereniging, een instelling voor maatschappelijk werk, een zorginstelling, de DWI, de Belastingdienst, en ga zo maar door.  

Voor veel van die genoemde burgers is de drempel om zo’n instantie te benaderen enorm hoog: men spreekt de taal niet of te weinig om zichzelf verstaanbaar te maken en om de juiste informatie te krijgen om vervolgens duidelijk te weten wat de volgende stap is.

Daar komt bij dat veel migranten te maken hebben met taboes, zoals schaamte bijvoorbeeld, of ze dragen het verleden met zich mee en zitten nog vast aan hun land van herkomst. Vaak zijn ze niet bekend met het bestaan van plekken waar ze hulp kunnen krijgen bij dit soort zaken en ze hebben ook vaak een afwachtende houding. Op die manier vallen ze dan tussen wal en schip.  

Het gaat dus niet alleen om een echte, fysieke drempel die genomen moet worden, het gaat vaak veel meer om het opzien tegen de enorme hoeveelheid  hindernissen in de vorm van formulieren, instanties, hulpvragen, papieren en formulieren, en om de cultuurverschillen in de ambtenarij en het woud aan regeltjes, dingen die je moet aanvragen, formulieren die je moet invullen, informatie die je moet verstrekken en bijlagen die je moet bijleveren.

Voor migranten, en zeker voor migranten met een beperking, is het veel eenvoudiger om binnen te komen bij een vrijwilligersorganisatie of zelforganisatie: daar is de drempel per definitie laag om binnen te komen. Je komt een eerste keer kennismaken op een ongedwongen manier, je drinkt er thee met anderen, je wordt te woord gestaan door vrijwillige ervaringsdeskundigen en je kunt er meedoen aan informatiebijeenkomsten. Je kunt praten met lotgenoten maar ook met ervaringsdeskundigen, je kunt er informatie krijgen en geholpen worden om ofwel zelf de weg naar een instantie te vinden, ofwel om begeleiding te krijgen van een lotgenoot als je het echt niet zelf kunt.  

Onze Hoop is mede opgericht juist voor dit doel: om mensen te helpen zichzelf te helpen. Om mensen die anders verder en verder in isolement geraken de helpende hand te bieden om voor zichzelf op te komen, om ze te laten participeren in onze samenleving, zelfredzaam te blijven en op te komen voor hun eigen belangen.  

Natuurlijk zijn er in Amsterdam meerdere zelforganisaties, die stuk voor stuk ook allemaal zeggen dit soort werk te doen. De ervaring leert dat sommige van die organisaties echter wel in naam zeggen dit te doen maar in werkelijkheid de mensen niet vooruit helpen: ze houden de doelgroep tot patiënt, ze bevestigen keer op keer hun lot en zetten de mensen niet aan om hun lot in eigen hand te nemen.

Vanuit de overheid wordt niet gecontroleerd welke organisaties daadwerkelijk bijdragen aan de emancipatie en participatie van hun doelgroep. Dit zou echt veel meer door de overheid moeten worden gecontroleerd, zodat het kaf van het koren kan worden gescheiden.  

Wat ons, als Stichting Onze Hoop, voor ogen staat, en waar wij al jaren aan werken, is om méé te bewegen met de veranderingen in onze samenleving, om mensen uit hun isolement (ook mentaal en geestelijk) te halen, ze te begeleiden naar zelfredzaamheid en ze te laten participeren in de maatschappij om hen heen.

Ik ben hier zelf, vanuit mijn eigen ervaring, een voorbeeld van. Na een noodlottig ongeval belandde ik in een rolstoel en sleet in ’t begin mijn dagen binnenshuis met de gordijnen dicht. Als ik mijzelf toen op een gegeven moment niet had gedwongen om er op uit te gaan en contact te maken met de buitenwereld, dan zat ik daar nu nog. Ik ging na verloop van tijd wèl naar buiten, ik begon wèl om me heen te kijken. En ik kwam tot de conclusie dat er werk aan de winkel was voor mij, omdat ik veel lotgenoten tegenkwam die in isolement bleven en daar door hun omgeving zo goed als in werden gepraat. Ik besloot dat ik dat niet wilde en dat ik wilde proberen mijn lotgenoten de helpende hand toe te steken. Zo ontstond Onze Hoop.   

Wij willen mensen aanspreken op hun gezonde deel. Als mensen hun lot in eigen handen kunnen nemen en uit hun isolement en uit armoede komen, kosten ze de maatschappij ook minder geld aan artsbezoek, aan dure therapieën, aan bezoek aan ziekenhuis en specialist.

Wij willen mensen erbij halen en ze mee laten doen. Met elkaar, met hun lotgenoten, met hun buurt- en stadgenoten. Wij willen mensen aan blijven spreken op meedoen naar vermogen, in plaats van te blijven zitten wachten tot het beter wordt.   

De overheid is bezig om zelforganisaties te saneren. Vanuit het oogpunt van kostenbesparing waarschijnlijk. Echter, als dat betekent dat àlle zelforganisaties dan gaan wegvallen, óók die die werkelijk iets doen voor en met mensen uit de doelgroep – meest migranten en vaak migranten met een beperking –, dan worden deze mensen daar de dupe van. Die blijven dan voortaan binnen. Die blijven aanspraak maken op Zorg en Zorginstellingen, op vaak dure therapieën en veelvuldig artsbezoek. Omdat ze ongelukkig zijn. Omdat ze gericht blijven op hun eigen situatie en hun eigen beperkingen. En omdat ze de moed missen en de route niet kennen naar een manier om hier uit te komen en echt mee te kunnen doen met het leven om hen heen, zoals iedere andere burger.  

Wij vinden dat dat niet mag gebeuren! Daarom hebben wij deze dag georganiseerd: om hier met z’n allen over van gedachten te wisselen en te kijken naar de mogelijkheden en onze wensen. Om zo te komen tot aanbevelingen aan de politiek. Want het mag toch niet zo zijn dat we weer teruggaan naar oude toestanden: dat mensen met een handicap voor de rest van hun leven achter de gordijnen blijven zitten!!!
 

Ik dank u voor uw aandacht.   
 
Ahmed El Mesri, 22 nov. ‘12

                                                                                                                                            

dinsdag 20 november 2012

Assadaaka Community en stichting Onze Hoop hebben op 16 november jl. het overlijden van een trouwe vrijwilliger herdacht.

Dhr. Mohamed El Bouazzati in actie samen met Ahmed El Mesri voorop voor vrede

  
 
 

Hoe herdenken de moslims hun overleden dierbaren?

Op woensdag 7 november 2012 is onze trouwe vrijwillger dhr. Mohamed El Bouazzati  plotseling overleden. Als bewoner van het Makassarplein heeft hij veel bijgedragen voor de veiligheid van het plein.
Op vrijdag 16 november jl. hebben de bestuursleden, vrijwilligers van Assadaaka Community en stichting Onze Hoop hem herdacht met een themabijeenkomst. Op deze avond waren ook aanwezig vrienden, famillie en buurtbewoners van de Makassarplein. Imams hebben lezingen gegeven uit de heilige Koran en Anashit gezongen. Daarna hebben de aanwezigen gezamenlijk gegeten.
Afsluiting was: 22.00 uur.  

Hier volgt een toespraak van Ahmed El Mesri

Lieve aanwezigen,

Voor wie mij nog niet kennen: ik ben Ahmed El Mesri, oprichter en voorzitter van Assadaaka en Onze Hoop.
Vanavond zijn wij bijeengekomen om het overlijden van onze gewaardeerde vrijwilliger Mohammed El Bouazzati te herdenken. Hij is op 7 november bezweken aan zijn ziekte, nog slechts 61 jaar oud.

Gedurende zijn leven heeft hij zich ingezet voor de multiculturele vereniging Assadaaka en voor de stichting Onze Hoop. Als migrant met een Marokkaanse achtergrond en als chronisch zieke kende hij uit ervaring de problemen waar migranten met een chronische ziekte mee te maken hebben.
Van deze ervaringen wilde hij ook andere mensen deel laten zijn. Daardoor heeft hij de levenskwaliteit van veel andere mensen, migranten met een chronische ziekte en hun naaste familie en vrienden, verbeterd en daarmee blijft hij ook in onze gedachten voortleven.

Deze avond is niet alleen een avond om onze vrijwilliger te herdenken; wij grijpen zijn overlijden aan om ook stil te staan bij hoe moslims hun overleden dierbaren herdenken. Iedere maatschappij, iedere cultuur heeft een eigen manier om met het verdriet dat het overlijden van een dierbare met zich meebrengt, om te gaan. In de afgelopen decennia is de manier waarop dit in Nederland gebeurt ingrijpend veranderd; voor veel mensen die uiteen traditioneel milieu komen, is dit misschien wel heel verwarrend. Daarom willen wij op deze avond ook graag stilstaan bij de manier waarop mensen met een Marokkaanse of in het algemeen islamitische achtergrond omgaan met rouwverwerking, met het overlijden van geliefden, familie, vrienden. Wij hopen hiermee ook onderling begrip te bevorderen.

Daarnaast is het ook goed mogelijk dat anderen die niet vertrouwd zijn met de manier waarop moslims met overlijden omgaan, hierin een inspiratiebron kunnen vinden om met hun eigen verdriet om te gaan. Zo hoeft het overlijden niet het einde te zijn van een leven, maar kan het, ondanks het verdriet dat nu eenmaal altijd met het afscheid van een beminde samengaat, ook een nieuw begin inluiden.

Naast een beschouwing over herdenken bij moslims wordt er een half uur uit de heilige Koran voorgelezen. Om 7 uur gaan we gezamenlijk eten.

Ik wens u allen een fijne en leerzame avond toe.


Voor meer vragen kunt u  contact opnemen met  Assadaaka Community
tel. 020-7525131 - 06-47440672 of via email: info@assadaaka.nl -  www.assadaaka.nl     



donderdag 15 november 2012

Kennismakingsbijeenkomst met Patiëntenorganisaties

 
Uitnodiging

De vrouwengroep “De Bloem” (Intercultureel Ontmoetingscentrum voor Vrouwen) organiseert samen met patiëntenorganisaties:
-      Stichting Onze Hoop voor ondersteuning bij zorg en welzijn; Ahmed El Mesri
-      Hart en Vaatgroep; Adri Drubbel
-      Cliëntenbelang Amsterdam; Malène Duijst

een kennismakingsbijeenkomst op
Vrijdagmorgen 30 november 2012
Van 9.30 uur tot 11.30 uur.
Kennismaken met elkaar en informatie krijgen over de organisaties.
Onze Hoop helpt mensen met een beperking die hulp nodig hebben. Soms lukt dat niet via de huisarts. Ahmed en zijn vrijwilligers helpen mee om hulp te regelen.
De Hart en Vaatgroep geeft voorlichting over hart en vaatziekten en stimuleert lotgenoten contact. En komt op voor de belangen van deze groep patiënten.
Cliëntenbelang Amsterdam komt op voor de belangen van mensen met een beperking. U kunt o.a. met uw vragen en klachten over de gezondheidszorg en Wmovoorzieningen bij hen terecht. 

Adres:
Buurtcentrum Oosterpark
3e Oosterparkstraat 159
1092 CW Amsterdam

U kunt zich opgeven bij: voorzitter: AfifaTadmine,
tel.nr. 0626576738 of mailen naar xtadminex@hotmail.com 

maandag 12 november 2012

Toespraak Ahmed El Mesri op de Dag van de Mantelzorg op 9 november 2012

 
 
 
 
Dag van de Mantelzorg 2012

Op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg staan de mantelzorgers centraal. Door het hele land werden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Daarom organiseerde stichting Onze Hoop op vrijdag 9 november 2012 een gezellige avond met eten en drinken voor de gelieve mantelzorgers. Het was een leuk en bijzonder bijeenkomst met veel mantelzorgers.


Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Centrum Ruma Khami

Hier volgt toespraak Ahmed El Mesri

Dames en heren, beste aanwezigen,

Nu mensen steeds ouder worden, komen er steeds meer ouderdoms-kwalen. Mensen hebben steeds meer verzorging nodig, langduriger, en het streven van de overheid is er al geruime tijd op gericht om deze zorg zoveel mogelijk thuis te laten plaatsvinden. Wat betekent dat voor mensen, zowel de mensen die verzorging nodig hebben als mensen in hun naaste omgeving? Daarover gaan wij het hebben. Ik ben Ahmed El Mesri, oprichter en voorzitter van de stichting Onze Hoop, die zich onder andere bezighoudt met deze specifieke problematiek.

Wie in zijn omgeving te maken krijgt met mensen die verzorging nodig hebben en misschien wel langdurige verzorging zal even moeten slikken. Die verzorging kan een plotselinge behoefte aan verzorging zijn, zoals bijvoorbeeld het geval zal zijn als iemand een beroerte krijgt en hierna een aantal dingen die eerst vanzelfsprekend waren, opeens niet meer. Het kan ook een geleidelijk proces zijn waarbij men al geruime tijd van tevoren  weet dat er een moment komt waarop mensen verzorging nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bij dementie of alzheimer zeker het geval zal zijn.  

Hoe dan ook: het is een ingreep, zowel in het leven van degene die zorgbehoevend is of wordt als in de naaste omgeving van die persoon. Verzorgingsbehoefte gaat veel verder dan het leven van degene die die verzorging nodig heeft. Zoals ik reeds eerder gezegd heb, is het beleid van de overheid er al lange tijd op gericht om mensen zoveel mogelijk thuis te verzorgen.

Een 24 uur op 24 uur verzorging door een professioneel iemand, bijvoorbeeld een verpleegkundige, is natuur, dat zal iedereen begrijpen, onmogelijk. Het zou fantastisch zijn als het wel kon, maar wij weten allemaal dat de gezondheidszorg nu al enorm veel geld kost en een dergelijke regel zou het helemaal onbetaalbaar maken. Daarom gaat de overheid er ook van uit dat mensen in de omgeving van de zorgbehoevende bepaalde taken op zich nemen, om toch het thuisleven van de zorgbehoeven mogelijk te laten zijn.  

Bovendien vinden mensen het, afgezien van het kostenplaatje, veelal prettig om thuis te zijn, in hun eigen omgeving, omringd door geliefden, familieleden en vrienden. Dergelijke zorg noemen wij ‘mantelzorg’: het is de zorg die vrijwillig verleend wordt door niet professionelen – hoewel het natuurlijk evengoed mogelijk is dat iemand die mantelzorg verleent, ook professioneel is. In de meeste gevallen zal dat echter niet het geval zijn.  

Vanavond gaan wij ervaringen uitwisselen die zowel zorgbehoevenden als mensen die zorgverlenen uit liefde voor die persoon, met elkaar delen. Ik heb, zoals u ziet, ook een bepaalde aandoening die maakt dat ik een aantal dingen niet meer kan zoals ik dat vroeger, als jonge man, nog wel kon.  

Sedert mijn ongeluk, waardoor ik in een rolstoel – inmiddels gelukkig elektrische rolstoel geworden – terecht gekomen ben, heb ik mij omringd gevoeld door de liefde van mijn naasten, die mij zo goed opgevangen hebben en nog steeds opvangen dat ik al die tijd gewoon zelfstandig thuis heb kunnen wonen en alleen maar af en toe naar het ziekenhuis hoef. In die tijd sprak men nog niet van mantelzorg: veelal werd het als vanzelf aangenomen.  

Welke naam men er toen ook aan gaf, het was toen fijn om gewoon thuis te kunnen zijn en dat is het nog steeds. Dat neemt niet weg dat ik mij er zeer goed van bewust ben dat ik ook een groot beslag leg op de mensen die mij verzorgen. En ik weet, uit mijn ervaring – omdat ik in mijn eigen omgeving mantelzorgers heb, maar ook veel te maken krijg met mantelzorgers die bij Onze Hoop aankloppen – dat er veel mensen zijn voor wie dit beslag wel eens te veel wordt. Vooral zij die samenwonen met een zorgbehoevende, zijn er 24 uur mee bezig. Er zijn ook mensen die speciaal hun baan en hun huis opzeggen om te gaan wonen bij degene die zorg nodig heeft. Dan heb je opeens niet meer te maken met een baan van 8 uur per dag, nee, dan ruil je je baan en je leven in voor 24 uur zorg.  

Wat een liefde getuigt er uit die verhalen, wat een toewijding! Het is hartverwarmend dergelijke verhalen, die uit het leven gegrepen zijn, te horen!. Maar juist daarom willen wij er ook voor die mensen zijn. Voor wie de last soms te zwaar wordt. Het kan al zoveel helpen om te horen dat je niet de enige bent, om met anderen te kunnen praten, om uit je eigen dreigende isolement te komen en toch ook te proberen een eigen leven te houden. Ook daarom organiseren wij deze avond. Want je staat niet alleen! Je hoeft het niet alleen te doen.  

Er zijn ook wel degelijk wegen om ondersteuning te krijgen. Dat kan nooit, zoals we al gezegd hebben, 24 uur per dag zijn, maar al is het maar een halve dag in de week, het kan al zoveel schelen. Ons motto is: 2 weten meer dan 1 en 3 weten meer dan 2.

Op een bijeenkomst als deze kunnen mantelzorgers hun ervaringen naar voren brengen , waar anderen mogelijk hun voordeel mee kunnen doen. Want elke hulp die je kunt krijgen is welkom. Bij Onze Hoop weten we hoe moeilijk het is om zo lang en met zoveel inzet voor iemand klaar te staan: daarom bieden wij ook ondersteuning. 

Ik hoop dat deze avond u ook tot steun is en voor hen die geen mantelzorger zijn: bedenk dat u het van de één op de andere dag kunt worden, dat het nooit een vrijwillige keuze is, maar dat u er niet alleen voor hoeft te staan. 

Een goede avond toegewenst. 

Voor meer informatie:
Tel: (020) 7525131 (06-47440672
E. info.onzehoop@gmail.com - W. http://stichtingonzehoop.blogspot.nl/    

donderdag 8 november 2012

Assadaaka Community en Stichting Onze Hoop herdenken het overlijden van hun vrijwilliger.

 
 

In het kader van het overlijden op woensdag 7 november 2012 van een vrijwilliger en een vriend van Assadaaka en stichting Onze Hoop dhr. Mohamed El Bouazzati organiseren  wij  een themabijeenkomst: Hoe herdenken de moslims hun overleden dierbaren? 

Plaats: Centrum Ruma Khami, Makassarplein 1, 1095 RP Amsterdam
Datum: Vrijdag 16 november 2012
Tijd: 18.00 – 20.00 uur

Op deze avond zal een have uur lang uit de heilige koran worden gelezen.
Om 19.00 uur gaan we gezamenlijk eten.
Afsluiting: 20.00 uur.

Hoe herdenken de moslims hun overleden dierbaren?
U bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Assadaaka. (020) 7525131 (06-47440672).

Routebeschrijving: Ruma Khami, Makassarplein 1, Javaplein: bussen: 22,65, 359, tram: 14, Insulindeweg: trams: 7, 14, bussen: 37,245,359, Zeeburgerdijk: bussen: 22, 65, 359

Assadaaka en stichting Onze Hoop, inzetten zich al jaren voor integratie participatie en de sociale cohesie in onze multiculturele samenleving! En doen veel aan de bestaanskwaliteit van migranten met een handicap of chronisch ziekte, ouderen en hun familie te verbeteren en hun welbevinden te bevorderen.  

maandag 5 november 2012

Toespraak Ahmed El Mesri op 1 november 2012 Dag van de Dialoog

 
 

In kader van de Dag van de Dialoog organiseerde Assadaaka Community voor leden, belangstellenden Amsterdammers een specifiek thema.
Dit jaar was het thema: Crisis, wat kun je ermee?.
Het was een geslaagde Dag van de Dialoog.

Hier volgt een toespraak van Ahmed El Mesri

1 november 2012: Dag van de Dialoog - Thema: Crisis, wat kun je ermee?

Eind oktober en begin november zijn symbolische dagen in het jaar: 31 oktober is het 'halloween', 1 november is het allerheiligen, 2 november is het allerzielen. Dat heeft vast te maken met het korter worden van de dagen, dat op dit moment van het jaar wel heel heftig is, zeker omdat de klok ook nog eens een uur teruggezet is, waardoor het nu al rond half zes donker is. Maar daarom is het juist ook een uitstekende gelegenheid voor de dag van de dialoog, die op deze dag, 1 november, al sedert een aantal jaren georganiseerd wordt. Op meer dan honderd plekken in Amsterdam gaan mensen op deze dag met elkaar in gesprek. 'Dialoog' is een Grieks woord dat door de belangrijke filosoof Plato in praktisch alle Europese talen terecht gekomen is: het staat voor 'samenspraak'.

Oorspronkelijk, in de talrijke dialogen die Plato geschreven heeft, stond het voor 'tweespraak': twee mensen die in samenspraak met elkaar probeerden dichter bij de waarheid te komen. Inmiddels heeft 'dialoog' een wijdere betekenis gekregen en gaat het niet meer alleen om een gesprek tussen twee mensen, maar ook om gesprekken tussen groepen mensen.

Daarnaast weten we allemaal dat de waarheid een heleboel gezichten heeft en dat er geen sprake is van één waarheid. De waarheid is afhankelijk van het gezichtspunt dat je kiest. Desalniettemin is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Sterker nog, in de gepolariseerde wereld waarin wij tegenwoordig lijken te leven – het wij tegen het zij – is het alleen maar nog belangrijker om in gesprek te blijven met elkaar. De dialoog zoals Plato die voorstond, kan hierbij een goede richtlijn zijn. Hij vond het belangrijk om door praten met elkaar te komen tot bepaalde inzichten. In een beroemde dialoog laat hij, door vraag en antwoord, een ongeschoolde slaaf tot het inzicht van de stelling van Pythagoras komen.

En dat streven van twee en een half duizend jaar geleden geldt op een dag als vandaag nog steeds. Want vandaar treden wij ook met elkaar in gesprek en proberen wij onbevangen naar elkaar te luisteren, elkaars standpunten aan te horen en met elkaar een dialoog aan te gaan. Assadaaka Community met haar verwanten  organisaties doen graag hieraan mee, zowel vanuit het standpunt van migranten als van dat van geboren en getogen Nederlanders. Want soms krijgen wij signalen uit de maatschappij dat het met die dialoog, met dat gesprek tussen groepen, meningen, mensen, niet zo goed meer gaat als het een aantal decennia geleden wel was.
Dat is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, integendeel. Reden te meer om juist de dialoog aan te gaan, weer met elkaar om de tafel te gaan zitten, weer onbevangen naar elkaar te luisteren. Natuurlijk hoeven we het niet met elkaar eens te zijn, natuurlijk zijn er meningsverschillen..

wat dat betreft is het menselijk leven daadwerkelijk een politiek gebeuren, om maar met Plato's beroemdste leerling te spreken: de mens is een politiek wezen. En zoals wij allen weten is politiek ook een wereld waarin allerlei meningen meespelen. We zien het in de kabinetsformatie. Maar zoals er in de Tweede Kamer gedebatteerd wordt over allerlei dingen, zo moeten wij dat op lokaal niveau ook doen, en in een sfeer van openheid. Naar elkaar luisteren, zonder vooroordelen, is belangrijk en maakt ons tot wie we zijn, zodat we met elkaar kunnen samenleven, onze eigenheid niet op hoeven geven, maar toch gezamenlijk kunnen werken aan een samenleving waarin wij ons allemaal kunnen vinden. Wij juichen het initiatief van een dag van de dialoog helemaal toe en zijn blij dat wij er ook onze bijdrage aan kunnen leveren.

Eigenlijk zou iedere dag een dag van dialoog moeten zijn en niet alleen 1 november. Laten we hopen dat dat nog eens een keer gaat gebeuren. Wij zetten ons er in ieder geval voor de volle 100 % voor in.

Ik wens u allen een prima dialoog toe.
  
Waar en wanneer? Donderdag 01 november
1-   Locatie: Plantage Middenlaan 14-1 - 10.30  - 12.30 uur.
2-   Locatie: Ruma Khami, Makassarplein 1 - 19.30  - 21.30 uur.

Voor meer informatie: tel. 020-7525131 (06-47440672).
Of via email: infoassadaaka@gmail.com