zaterdag 26 november 2016

GGD Presentatie door Ahmed El Mesri van Assadaaka Community


 Gezond en Toch Goedkoop

Wat is het doel van ons project ‘Gezond en toch goedkoop’?

Wij gaan werken aan bewustwording en gedragsverandering, ten aanzien van gezond eten, bij ouders van migrantengezinnen in Amsterdam Oost, voor een gezonde leefomgeving voor zichzelf en hun kinderen. Niet alleen op de korte termijn. Want wij willen hen graag helpen bij het blijvend behouden van een gezonde levensstijl. Ondanks uitdagingen die zij ervaren op het gebied van armoede of gezondheid.

Voor wie?

Assadaaka Community richt zich op mensen die een afstand ervaren tot de samenleving. Voor dit project gaan wij samen aan de slag, met kwetsbare migrantengezinnen in Amsterdam Oost, om hun dagelijks leven gezonder te maken. Daar is een enorme behoefte aan. En het is belangrijk. Omdat wij door dit project niet alleen deze ouders helpen, maar ook hun kinderen, en de daarop volgende generaties.

Welke problemen komen zij tegen?

Hoe onlogisch dit ook is, in de praktijk lijkt gezond eten doorgaans duurder dan ongezond eten. Verse groenten en vlees, het is voor veel mensen gewoon moeilijk op te brengen. Soms ontbreekt ook de kennis, over wat wel en niet gezond is. En ook al is de kennis wél aanwezig, in sommige gezinnen met armoede is er te weinig tijd en ruimte om bezig te zijn met gezond eten. Dan ben je als moeder of vader al blij als er eten op tafel staat.

Wat gaat Assadaaka Community doen binnen het project ‘Gezond en Toch Goedkoop’?

We gaan 4 bijeenkomsten houden, over:

-          Basiskennis gezonde voeding: over voedingstoffen, de voedingspiramide, suikers, calorieën etc.

-          Voorlichting over gezond en goedkoop inkopen: waar moet je op letten, etiketten lezen, waar inkopen, bewaartechnieken etc.

-          Voorlichting over sociale, culturele en psychologische aspecten rondom voeding: in hoeverre is jouw achtergrond, jouw ervaringen van invloed op jouw voedingspatroon? Welke factoren spelen een rol? (Zorgen om geld, compensatie gedrag naar kinderen, schaamte, etc)

-          Voorlichting geven over het doorgeven van de geleerde informatie over gezond leven aan anderen: Door kennis over gezond eten te vertalen naar de leefgewoonten van anderen

Binnen deze bijeenkomsten gaan we natuurlijk ook samen boodschappen halen en koken, zodat we alle kennis direct in de praktijk kunnen brengen.

Wanneer zijn de bijeenkomsten?

In 4 bijeenkomsten van maart tot december 2017 (binnen de projectperiode). Deze bijeenkomsten worden geleid door onze getrainde vrijwilligers en deskundigen, zoals een diëtiste, van de GGD.

Voor meer informatie kunt u bellen naar (06-47440672)

ASSADAAKA: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam | K.v.K. 40.53.87.25 | E. info@assadaaka.nl | W. www.assadaaka.nl .
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten