zondag 25 september 2016

Sociale bijdrage Supermarkt het Lange Mes

Mohamed Berraghoul (40) is al 22 jaar ondernemer in de Javastraat en is een sociaal betrokken mens. Dit blijkt uit de diverse weldadige activiteiten die hij vanuit Supermarkt het Lange Mes verricht.  Zo is voor het Offerfeest van dit jaar maar liefst 800 kilo vlees ingezameld afkomstig van diverse giften en donaties, die door het Lange Mes aanzienlijk worden aangevuld.
Het Offerfeest of Grote Feest (Eid-oel-Adha) is het tweede Eid (festival)-feest in de Islam. Het wordt gevierd ter herdenking aan Abraham, die bereid was zijn zoon te offeren aan God, maar op goddelijke aanwijzing uiteindelijk een ram slachtte. Op dit feest wordt een schaap op de voorgeschreven wijze geslacht en gegeten. Iedereen komt bij elkaar en steekt zich indien mogelijk nieuw in de kleren. Moslims zijn bij het Offerfeest religieus verplicht een derde van een schaap of een vergelijkbaar bedrag (c. 100-150 euro) aan de armen te geven.

Volgens Mohamed Berraghoul is er veel armoede in de Indische Buurt. Daarom voelt hij zich geroepen bij te dragen. Het gaat daarbij niet alleen om een eenmalige actie rond het Offerfeest. Het Lange Mes deelt bijvoorbeeld ook een paar keer per jaar een ontbijt uit voor kinderen van scholen in de Indische Buurt, voor wie een goed dagelijks ontbijt een probleem is vanwege moeilijkheden die de ouders ondervinden.

De inzameling van de gaven werd dit jaar, net als de vorige paar jaar, verdeeld door Assadaaka in samenwerking met de Gerardus Majellakerk in het kerkgebouw aan Lombokstraat 2. Op onderstaande foto wordt het vlees ingeladen door medewerkers van Assadaaka en de Gerardus Majellakerk. Het zal worden bereid en uitgedeeld op donderdag 22 en donderdag 29 september van 15.30 tot 18.00 uur. Iedereen is welkom.

Bron: De Indische Buurt in Amsterdam Oosthttps://schravendeelr.wordpress.com/2016/09/22/sociale-bijdrage-supermarkt-het-lange-mes/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten