vrijdag 25 december 2015

Omarming van de vluchtelingen met kerstpakketten was een succes

Assadaaka Community heeft dit jaar een inzamelactie van kerstpakketten gehouden. Dit jaar heeft Assadaaka ruim 150 kerstpakketten samen gesteld voor vluchtelingen/mensen die weinig extra’s te besteden hebben of in armoede leven.

Ook dit jaar hebben de stagiaires van Assadaaka onze jaarlijkse actie opgepakt om producten in te zamelen voor het samenstellen van Kerstpakketten. De stagiaires hadden in hun samenwerking laten zien dat religie en levensovertuiging kunnen verschillen, maar het heel goed mogelijk is om samen aan één doel te werken.
De december maand is voor ons allen een groot feest. 24 December was de geboorte van onze profeet Mohamed. En 25 december is het kerstfeest. Assadaaka heeft daarom op 24 december 2015 een groot feest georganiseerd voor alle buurtbewoners en vluchtelingen SAMEN WAREN ZIJ VAN HARTE WELKOM om kennis met elkaar te maken!

Het was een geslaagde samenzijn met toespraken, geluisterd naar verhalen van de vluchtelingen, eten/drinken, muziek, zang en uiteraard uitdelen van kerstpakketten.

Iedereen was erg blij om met elkaar op deze dag samen te zijn.

Medemogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam-Oost en winkeliers (o.a. in de Javastraat) werd om hun medewerking gevraagd.

Hieronder leest u verder de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter.

Van harte welkom iedereen.

Mijn naam is Ahmed El Mesri, ik ben voorzitter van de Vriendschap Community. Wij zijn opgericht in 1991 en wij zijn een vrijwilligersorganisatie die geheel draait op de medewerking van lotgenoten en ervaringsdeskundigen.

De Vriendschap Community is opgericht met het doel om mensen met en zonder een beperking, en dan vooral migranten, een plek te bieden waar ze terecht kunnen voor informatie, advies, luisterend oor en gezelligheid om ze vooral te helpen zichzelf beter in de maatschappij te plaatsen. Wij gaan samen opzoek naar een oplossingen voor de situatie van de persoon.. Zo bieden wij de vriendschap en hoop aan elkaar.

De vriendschap en hoop is wat ons bindt. We geven elkaar vriendschap en hoop en bieden anderen vriendschap en hoop door ze te laten zien dat we, met elkaar, alles voor elkaar kunne krijgen wat alléén vaak niet lukt als er veel hindernissen te nemen zijn.

De vriendschap en hoop zijn een wezenlijk levensthema waar geen mens zonder kan. De vriendschap en hoop wil niet zeggen dat alles nu mogelijk wordt, maar wel dat iemand zelf in actie kan komen om iets aan de eigen omstandigheden te doen ter verbetering van het eigen lot. En het her- en erkennen van de ander door het lotgenotencontact is daarbij van wezenlijk belang.

Wij kijken trots terug op het afgelopen jaar. En zijn blij dat we zoveel mensen hebben kunnen helpen in hun nare situaties. Met de gebeurtenis in Parijs hebben wij ons best gedaan om met de mens te praten hierover, om angst naar elkaar toe te voorkomen. Dat was een groot succes, wij hebben veel belletjes gehad van bezorgde ouders/verzorgers, omdat zij afwijkend gedrag analyseerde. Zo hebben wij de hulp aangeboden om met ze te praten en te adviseren.

Ook hebben wij veel nare situaties mogen meemaken. De vluchtelingen die zich eenzaam en machteloos voelen, veel armoede. Toch hebben wij de vluchtelingen verwelkomt en een warm gevoel proberen te geven. Dit doen wij voor ons allen, om er voor elkaar te zijn en de weg te vinden naar geluk. Samen staan we sterker dan alleen.

Bij ons is de drempel laag. Je bent van harte welkom om gewoon binnen te komen om een praatje te maken, samen thee te drinken of om hulp vragen.
Je kunt bij ons praten met lotgenoten maar ook met ervaringsdeskundigen: mensen die bijvoorbeeld de weg weten te vinden naar instanties, of die je advies kunnen geven over allerlei zaken en vragen waar je mee zit.

We doen het niet vóór je maar met je, samen met anderen.
de Vriendschap Community is opgericht juist voor dit doel: om mensen te helpen zichzelf te helpen. Wij vinden dat het nodig is dat migranten met een beperking, en zeker vrouwen, niet in isolement blijven en wij bieden daartoe de helpende hand.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in onze samenleving zo goed mogelijk mee kan doen en op kan komen voor zichzelf. het komende jaar het goede en belangrijke werk voort gaan zetten, zodat wij met ons allen een steentje bijdragen aan de opbouw van onze maatschappij. Want door ons werk doen mensen mee aan de maatschappij, doorbreken zij vaste patronen en komen op nieuwe wegen in hun leven. Vanavond gaan wij met elkaar eten en met elkaar ervaringen uitwisselen, zodat wij ook van elkaar leren en beter worden. Zo kunnen wij gesterkt een nieuw jaar aan, een jaar met zijn eigen uitdagingen, een jaar met tegenslagen, maar ook met hoop en successen, een jaar waar wij klaar voor zijn.  Ik wens jullie allemaal een fijne avond toe en alvast prettige feestdagen en veel geluk in het nieuwe jaar.

Dank jullie wel.

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:
Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

U kunt lid worden voor 5 euro per jaar!

U kunt ook een bedrag over maken op IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 t.n.v. Assadaaka

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Plantage Middenlaan 14-1hoog, 1018 DD Amsterdam | Tel:  (020) 7525131- 0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. info.assadaaka.nl | W. www.assadaaka.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten