maandag 27 mei 2013

Tegen radicalisering van moslim jongeren bij Assadaaka Community

Vanwege de groeiende groep jihadreizigers naar Syriƫ organiseert Assadaaka Community lezingen en discussiebijeenkomsten om de weerbaarheid van moslimjongeren die vatbaar zijn voor politiek-religieuze propaganda en indoctrinatie te vergroten.

Wij bieden opmaat gemaakte weerbaarheidstrainingen vanuit het perspectief van de identiteits-ontwikkeling en leefwereld van de doelgroep met extra aandacht voor het spanningsveld tussen verschillende culturele invloeden.

Door activiteiten en lezingen die aansluiten bij de religieuze leefwereld van de doelgroep te combineren met ruim 20 jaar praktijkervaring op het gebied van integratie, participatie en sociale cohesie, maken wij moslimjongeren weerbaar tegen politiek-religieuze indoctrinatie.

Wij proberen met dit initiatief de betrokkenheid en idealen van de doelgroep om te zetten naar maatschappelijke participatie zodat ze volwaardig meedoen en een constructieve bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving vanuit hun eigen culturele achtergrond en religieus perspectief.

Voor meer informatie kan via tel. 020-7525131 (06-47440672) of email: info@assadaaka.nl - e.a.verveer@hotmail.com - www.assadaaka.nl.

Assadaaka Community zet zich al jaren in voor mensen met en zonder beperking in het algemeen en vooral voor migranten met een handicap, chronische ziekte, ouderen en hun families om de participatie, integratie en sociale cohesie binnen deze doelgroep te bevorderen.

Nog meer tips? Lees de reportage  ‘De Vloek van Utoya’ http://www.klasse.be/archief/de-vloek-van-utoya/ (Klasse september 2011).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten