woensdag 15 mei 2013

Een brief aan Diederik Samsom

 
Tweede Kamer fractie PvdA                         
t.a.v. Diederik Samsom
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Amsterdam, 14 mei 2013

Geachte heer Samsom,

Als voorzitter van een migrantenorganisatie die dagelijks te maken heeft met de  noden van de migranten in Amsterdam, wil ik mijn bezorgdheid uiten over de beslissing van de PvdA om zich aan het regeerakkoord te houden en illegaliteit strafbaar te stellen.

De PvdA, de partij waar traditioneel veel migranten op stemmen, laat deze groep mensen en hun verwanten en vele anderen die hier illegaal verblijven, in de steek.

Waar vroeger de PvdA synoniem was voor solidariteit, is  de partij nu een dienstmeid geworden van het populisme in het huidige politieke klimaat. Om mee te kunnen regeren verzaakt de partij haar verantwoordelijkheid en bent u bereid het gedachtegoed van de partij te verkwanselen over de ruggen van de allerzwaksten in de samenleving.

Door deze maatregel zullen de illegalen nog dieper in problemen komen en nog meer onbereikbaar zijn voor de hulpverlening.

Assadaaka Community had liever gezien dat u aan een oplossing werkte voor dit probleem, zodat de mensen weten waar ze aan toe zijn.

Waar andere organisaties illegalen geen hulp bieden, houdt de Assadaaka  Community de drempel voor haar  doelgroep laag, ongeacht hun sociale positie. Want wij zijn van mening dat een sociale positie niet strafbaar kan zijn.

Met vriendelijke groet,
Namens Assadaaka Community,
Ahmed El Mesri, voorzitter 

Assadaaka Community
Deze vereniging zet zich al jaren in voor mensen met en zonder beperking in het algemeen en vooral  voor migranten met een handicap, chronische ziekte, ouderen en hun families om de participatie, integratie en sociale cohesie binnen deze doelgroep te bevorderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten