donderdag 27 augustus 2020

Layali avond met orkest ‘Rouh Tourat’ onder leiding van Idriss Chekara bij Jungle Amsterdam

Gisteravond was één van de Layali avonden met het orkest ‘Rouh Tourat’in Jungle Amsterdam. Dit muzikale feest ‘Andalusisch Samen in Muziek’ was wederom geslaagd. Onder de leiding van maestro Idriss Chekara werd er weer prachtige muziek gespeeld. Ook kwamen er spontaan twee zangeressen zingen, waar mensen zeer enthousiast op reageerden. Één mevrouw uit Zuid-Oost bekende liedjes zingen en een andere mevrouw kwam uit Den Haag had klederdracht uit het noorden van Marokko aan.

Hnan Elmzaly droeg mooie gedichten voor en was moderator.

Zulke avonden organiseren we om de éénzaamheid van mensen te doorbreken. Alleen ontmoeting stimuleren helpt niet, omdat onderliggende problemen daarmee niet aangepakt worden. Het is de combinatie van begeleiding op maat en zulke avonden voor ontspanning en om bepaalde vaardigheden aan te leren of te versterken.

Zo’n avond is ook een manier om mensen die in armoede leven, toch een avondje uit te gunnen, tegen een kleine prijs. Muziek is ook een vorm van therapie voor mensen, mensen die wat ouder zijn en oude bekende nummers horen, zie je opleven en genieten. Het was te zien dat iedereen zich goed voelde en zelfvertrouwen uitstraalde. Meerdere medewerkers van Assadaaka Community zijn in het zonnetje gezet, zij kregen een certificaat uitgereikt voor hun verdiensten gedurende coronatijd. Vertrouwenspersonen en andere medewerkers hebben hard gewerkt, zij hebben ervoor gezorgd dat kwetsbare mensen in die periode terecht konden en van maaltijden werden voorzien, ondanks het risico van hun gezondheid. En mevrouw Makhloufi werd erkend voor haar mooie bijdrage aan met name het versterken van Marokkaanse vrouwen middels culturele activiteiten.

Aicha Ouiza, Ali Mansi, Dr. Eman Wahbi, Naiema Kramer, Abdelkader El Mesri en Siegfried van Hoek en Mehdia Makhloufi hebben allen een certificaat ontvangen.

Na vijf maanden hard werken en diverse malen uitstel van deze muziekavond i.v.m corona heeft het plaats kunnen vinden, de blije gezichten van iedereen zorgde voor veel blijheid bij Ahmed.

Het is ook een soort familiegevoel dat sommige mensen niet hebben hier in Nederland en dat gemis kan op zo’n avond een beetje gecompenseerd worden door bepaalde tradities te doen herleven. Het versterken van de eigen cultuur/identiteit zorgt voor een betere integratie.

Voor meer informatie: www.assadaaka.nl of info@assadaaka.nl














































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten