zaterdag 26 november 2016

Reactie op Geert Wilders door Trix Grooff "Ik ben het volk"


Ik ben het volk en ben het niet met je eens. Ik zal je uitleggen waarom. Onze democratie is gebaseerd op een scheiding van machten, namelijk de wetgevende macht ( dit is de elite, gekozen politici zoals jij), de uitvoerende macht (die het dagelijks bestuur uitoefent, de overheid zeg maar), en de rechterlijke macht die er op toeziet dat de wetgevende macht en de uitvoerende macht de belangen van het volk niet schaadt.

Dit is belangrijk om de rechten van het volk te verdedigen tegen een meerderheid of macht die deze rechten wil afpakken. Het is dus belangrijk dat jij zijnde deel van de elite, als de gekozen politicus, deze scheiding der machten respecteert en beschermt. We weten allemaal wat er gebeurt als de rechters aan de kant worden gezet. Dus in een democratie is het niet: 'de meerderheid beslist', de meerderheid mag alleen beslissen in zover ze de rechten van andere mensen niet schendt.

Politici hebben hierin een voorbeeld functie want zij zijn de elite die de wetten maken. In die zin hebben politici minder 'vrijheid' van meningsuiting omdat zij eerbied voor de rechten van burgers en eerbied voor de rechtspraak moeten uitdragen, kortom de democratie moeten verdedigen. Aan ons, het volk, de taak om politici hier steeds weer op te wijzen en zo nodig naar de rechter te stappen.

Met vriendelijke groeten
Trix Grooff, handlanger van de democratie, en bereikbaar via dit facebook account.
https://www.facebook.com/trix.grooff?fref=nf&pnref=story

Geen opmerkingen:

Een reactie posten