dinsdag 14 oktober 2014

Inzameling vlees tijdens Offerfeest door Assadaaka Community opnieuw een succes


Tijdens het Offerfeest zamelde Assadaaka Community in samenwerking met Slagerij Het Lange Mes in de Javastraat ook dit jaar weer vlees in voor arme inwoners van Amsterdam Oost. Men kon bij de slagerij en bij het nieuwe Vriendschapshuis van Assadaaka in de Palembangstraat vlees afgeven. Dit werd vervolgens verdeeld onder armlastige buurtbewoners.


'Vooral in het kader van de huidige economische crisis en de toenemende armoede onder een belangrijk deel van onze stadsbevolking was deze actie bedoeld', aldus Assadaaka. 'Dat gebeurde met name om hen die in isolement en armoede verkeren een goede maaltijd te bezorgen en ze een hart onder de riem te steken.’ Vanuit de moslimtraditie wordt elk jaar niet alleen slachtvee geofferd, maar wordt een deel van het vlees van het dier geofferd aan de armen. Dit benadrukt de verbondenheid met elkaar als gemeenschap en maakt eenieder bewust van de verantwoordelijkheid voor elkaar.

De actie was wederom een groot succes. Dit jaar is 200 kilo vlees ingezameld en verdeeld. Tussen 4 en 7 oktober kon iedereen die dat wilde vlees afgeven bij de slagerij of het Vriendschapshuis. Ook niet-moslims hebben halal-vlees gedoneerd, dat zij eerst kochten bij de islamitische slagerij. 'Zo’n vijfentwintig mensen hebben vlees bij ons vandaan meegekregen’ aldus Assadaaka. Van het vlees worden ook gezamenlijke maaltijden bereid waar alle buurtbewoners aan deel kunnen nemen.

Met deze actie is maar weer eens bewezen dat solidariteit niet alleen gaat over grote zaken, maar dat het er wat ons betreft vooral om gaat dat iedereen erbij hoort in deze samenleving.' Assadaaka dankt namens iedereen die vlees heeft gekregen van harte alle donateurs.

 

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel: Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

 

Meer informatie: Wilt u meer weten? Kijk dan op - w. www.assadaaka.nl  of neem op maandag tot met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur contact op via: E. info@assadaaka.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten