zaterdag 22 februari 2020

Ahmeddammer van het jaar bij Assadaaka.

 
Zondag 16 februari was het de verkiezing van de Amsterdammer van het Jaar 2019, waar Ahmed El Mesri voor was genomineerd. Op zaterdag 15 februari werden door teamleden Siegfried, Rockia en Naiema gewerkt aan een spandoek schilderij met de leus Ahmeddamer van het jaar als woordspeling en aan het einde was er een gezamenlijkke maaltijd onder de vaste teamleden. Ahmed zei tijdens het eten al dat hij de zangeres Ellen als potentiële winner zag; een geven wat de volgende dag dan moest gaan blijken.
De volgende dag verzamelden we ons met schilderij-spandoek in de Stadsschouwburg. Er kwamen ook nog een paar andere mensen die aan Assadaaka verbonden zijn. Ahmed werd nog geïnterviewd door AT5 en moest eerder de zaal in om het draaiboek te vernemen, een uurtje later mocht ook het publiek naar binnen waarna de bekendmaking van start ging met eerst de genomineerde kandidaten van Amsterdammertje van het jaar werden voorgesteld in de categorie kinderen en de categorie adolescenten, waarna de genomineerden voor Amsterdammer van het jaar werden voorgesteld. Ahmed vertelde over de werkzaamheid van Assadaaka op het moment dat hij werd geïnterviewd. Tussen de drie blokken door was er onder andere van een Andalusische band een optreden aan het verzorgen ter afwisseling van het programma.

Na de pauze startte dan de bekendmaking in een zelfde volgorde (eerste de Amsterdammertjes van het jaar kinderen en adolescenten en dan de volwassenen. Zoals Ahmed al dacht werd Ellen inderdaad de winnaar en werd ze de nieuwe Asterdammer van het jaar Ahmed stelde nog dat als je op dat podium staat als genomineerde ben je al een winnaar. Na afloop speelde er een DJ en stonden meerdere mensen op het podium en gingen er wat gefrituurde hapjes rond. De leden van Assadaaka bleven nog even om daarna ieder voor zich huiswaarts te keren.

Goed de leus Ahmeddamer van het Jaar staat natuurlijk wel voor Assadaaka, ook al is hij geen Amsterdammer van het Jaar geworden. Of zoals Ahmed zei: iedereen is een winnaar! De volgende dag startte Assadaaka gewoon weer op met de orde van de dag en haar gezamenlijke ontbijtsessie, waar gemoedelijk nog wat werd nagepraat.

Belangrijkste is dat Ahmed met Assadaaka zich weer eens in de kijker heeft kunnen spelen door bij de negen genomineerden als Amsterdammer van het jaar te behoren.
En dat is al belangrijk, want aandacht voor het werk van Assadaaka heeft reclame nodig, en een dergelijke nominatie is ook goede reclame van erkenning door de Gemeente Amsterdam. Op naar een volgende kans om Assadaaka in de schijnwerpers te krijgen!

Voor meer informatie en verbinding www.assadaaka.nl of info@assadaaka.nl.































Geen opmerkingen:

Een reactie posten