maandag 6 mei 2019

Extra’s voor Amsterdammers met weinig geld ‘Pak je kans’


Op vrijdag 3 mei van 10:00 - 12:00 uur tijdens het Ontbijt bijeenkomst bij Assadaaka Community.

Ahmed heet iedereen hartelijk welkom, er zijn diverse mensen aanwezig van de Gemeente en de Brandweer. Allereerst vertelt Zouhair dat er meer dan honderd mensen zijn geholpen aan brandmelders. De brandweer komt bij de mensen thuis en streeft ernaar om meer veiligheid in de buurt te creëren en heeft veel mensen kunnen bereiken via de samenwerking met Assadaaka. Er volgt een korte introductie over wat Assadaaka doet, dat we zeven dagen per week geopend zijn, met vrijwilligers werken met een divers kennisniveau en dat krachten bundelen belangrijk is.


Er is ook iemand aanwezig van het Veilig Plus Traject van de Brandweer Academie, zij wil graag weten hoe wij werken in Amsterdam en ontdekken hoe mensen beter te bereiken zijn voor de Brandweer. Er wordt gerelateerd onderzoek gedaan door de brandweer om mensen beter te bereiken. Zij vindt het mooi om te zien dat er een rolmodel is voor mensen waar niemand oog voor heeft. Amsterdam kan als voorbeeld dienen voor de rest van Nederland in dit kader.

Nu volgt er een presentatie van de gemeente Amsterdam door Hayat. Zij is van de afdeling Armoedebestrijding en Schuldhulpverlening en Minima regelingen. Zij vertelt over de stadspas en minimavoorzieningen. Dit team, de flying squad geeft voorlichting door de hele stad om de voorzieningen bij de burgers te brengen en opdat zij de weg weten te vinden naar de gemeente, er is nog een grote groep die niet of niet genoeg op de hoogte is van de hulp die te krijgen is.

Assadaaka levert maatwerk op dit gebied en zorgt voor verbinding en is blij met de bezoekers.
De voorzieningen van de gemeente Amsterdam bij een laag inkomen en een laag vermogen zijn er ook voor de mensen die werken maar een laag inkomen ontvangen, ook als u een eigen onderneming heeft.

Er zijn verschillende plekken in Stadsdeel Oost waar u terecht kunt voor Financiële spreekuren. Hier kunt u alle vragen stellen over geldproblemen en de extra’s voor Amsterdammers met weinig geld. Jongeren kunnen terecht bij Dynamo en BOOT. Volwassenen bij Civic Amsterdam.

Tijdens sommige spreekuren kunt u alleen via de telefoon vragen stellen, als u langsgaat neem dan een identiteitsbewijs of uw DigiD inloggevens mee.

De buurtpunten met financiële spreekuren vindt u via onderstaande link :

Voor meer informatie zie de folder op de balie ‘Pak je kans’ bij Assadaaka of via deze link:

U vindt hier bijvoorbeeld dat u met uw stadspas korting bij het zwembad, de bibliotheek of de bioscoop kunt ontvangen. Ook leest u dat u in aanmerking kunt komen voor een gratis ID-kaart, deze kunt u aanvragen bij het stadsloket. De voorwaarde is dat u geen paspoort heeft of dat deze verlopen is, u Nederlander bent en een stadspas met groene stip heeft. Of uw identiteitskaart of paspoort is nog maar acht weken geldig. U staat ingeschreven in Amsterdam of hebt een goedgekeurd postadres door de gemeente. Ga naar www.amsterdam.nl -> Burgerzaken -> Paspoort -> ID-kaart en rijbewijs -> ID-kaart aanvragen en neem alle documenten mee naar het Stadsloket.

Voor verdere vragen en hulp kunt u terecht bij  de medewerkers van Assadaaka.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten