dinsdag 11 juli 2017

Evaluatiegesprek Community aanpak Assadaaka



Gezond overleg met Francisca Ggd In Oost en stichting Vriendschap Assadaaka. Assadaaka heeft begin 2016 een zelfbedacht project ingediend voor onze ''community aanpak' (zie beneden). Vandaag was hun evaluatiegesprek. Het project ging over ''goedkoop & toch gezond eten'' en was bedoeld voor 10 vrouwelijke sleutelfiguren (waaronder Aicha!). Tijdens 5 bijeenkomsten leerden zij onder begeleiding van d...ietiste Fahimah etiketten lezen, opvoedtips uit te wisselen, maar ook bijvoorbeeld een voedingsdagboek bij te houden om kleine gezonde stapjes te oefenen Wat heeft dit project de stichting gebracht? '' Naast kennis over goedkope alternatieven & dat we meer fruitwater drinken tijdens al onze bijeenkomsten...vooral heel veel EMPOWERMENT.

Onze sleutelfiguren hebben meer zelfvertrouwen gekregen in dat ze hun leefstijl kunnen veranderen en het besef dat dit niet moeilijk is. Ze weten nu dat verandering met kleine stapjes gaat, ze niet alles gezond hoeven te doen en ze zijn trots op hun groei. Ze willen graag de boodschap overdragen aan andere vrouwen binnen onze organisatie. Na de zomervakantie gaan ze als gezonde ambassadeur hun kennis doorgeven aan anderen via workshops''.

Evaluatiegesprek met buurtorganisatie Assadaaka Community over hun zelfbedachte gezonde project -Goedkoop & toch Gezond-, ingediend bij onze ''community aanpak''. Wat heeft dit project de organisatie gebracht? ''Naast kennis over goedkope alternatieven & dat we meer fruitwater drinken tijdens al onze bijeenkomsten...vooral heel veel EMPOWERMENT. Onze sleutelfiguren hebben meer zelfvertrouwen gekregen in dat ze hun leefstijl kunnen veranderen en het besef dat dit niet moeilijk is. Ze weten nu dat verandering met kleine stapjes gaat, ze niet alles gezond hoeven te doen en ze zijn trots op hun groei. Ze willen graag de boodschap overdragen aan andere mensen binnen onze organisatie. Na de zomervakantie gaan ze als gezonde ambassadeur hun kennis doorgeven via workshops! '' Ahmed El Mesri Klaartje Kosters-Jong Francisca Flinterman.

Community aanpak= bewonersorganisaties kunnen een eigen gezonde interventie/project bedenken voor hun achterban over gezonde GEDRAGSverandering. Gedragsverandering gaat verder dan alleen een voorlichting...juist ook het oefenen van deze kennis, hierover discussieren en reflecteren op je eigen gedrag. De GGD is betrokken bij deze wat ''complexere'' projecten. Collega Francsica is expert in gedragsverandering en samen met haar help ik organisaties hun project ''gedragsveranderingsproof'' te maken. https://www.amsterdam.nl/…/actieve-bewoner…/projectvoorstel/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten