woensdag 24 juni 2015

Mantelzorgboete voor allochtonen

Wie zijn hulpbehoevende ouders in huis neemt, wordt hier financieel voor gestraft. Dit is waar de kostendelersnorm die dit jaar is ingevoerd op neer komt. Mensen die een uitkering krijgen en met meerdere volwassenen op één adres wonen, worden gekort op hun uitkering. Wie zijn ouders in huis neemt om zelf voor hen te kunnen zorgen, wordt dus gekort op het gezamenlijke inkomen.
Terwijl de overheid juist wil dat wij meer voor elkaar gaan zorgen! Hiermee worden initiatieven van burgers die volledig passen binnen het nieuwe beleid van de overheid gestraft in plaats van gestimuleerd. Allochtonen zijn hier in het bijzonder de dupe van. Ouderen die niet hun hele leven in Nederland hebben gewoond, krijgen geen AOW maar een AIO (Algemene Inkomensondersteuning Ouderen). De staatssecretaris heeft voor mensen met een AOW de kostendelerskorting uitgesteld.
Juist omdat men bang is voor een negatief effect. Dit geldt echter niet voor ouderen met een AIO. Zij worden nu gewoon gekort op hun uitkering. Allochtonen die hun ouders in huis nemen, krijgen dus nu al met deze ‘mantelzorgboete’ te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten